Nuffnang Gadget

June 20, 2007

Dilema...

pagie tadi masa aku drive gie opis, sempat lah dengar radio era.. topik pg nie adalah DILEMA.. actually, bukan aku yg menghadapi dilema... tp adik aku.. tapi sedikit sebanyak tempias gak lah kat aku huhu....

sebenarnya mcm nie.. adik aku baru lepas SPM tahun lepas.. result dia aku kira agak baiklah jugak dgn 4A, 4B, 1C, 1D... (Add Maths).. sprt student2 lain, dia mintaklah mana2 tawaran masuk matrik, UPU.. tp sayangnya matrik dgn UPU dia tak dapat.. lepas tu dia mintak pulak Ijazah Perguruan under Kementerian Pelajaran.. baru bulan lepas pergi interview, result akan tau dalam bulan 7 ni.. dipendekkan cerita baru2 ni dia ada minta Diploma Farmasi secara kerjasama dengan UiTM di Melaka International College of Sciences & Tech.. kemasukan pada 1 Julai ni..

Dilemanya sekarang, kalau dia tak tau sama ada dia dapat ke tak interview cikgu tu.. tp kalau tak pergi pulak kolej nie karang tak dapat cikgu tu, lagi haru huhu...kalau pergi kolej nie, dah kena bayar dekat RM 2000, pastu dapat cikgu duit tu terpaksa lah burn cam tu jer... aku tak kisah lah sgt pasal duit, adelah sikit2 simpanan tu.. tp aku pun nak guna gak duit... nak kawin hik hik hik.. (wat muka malu2 sikit..)...

tulah, kalau sesiapa ade terbaca blog aku nie, ade tak kabel2 kat Kementerian Pelajaran.. nak mintak tolong cek kan nama adik aku... kalau confirm tak dapat, senang citer... kalau confirm dapat pun senang citer, boleh tolak terus jer tawaran ni... tolong ye korang....

huhu.. wat muka sedey ari nie... tumpang dilema adik aku jap... tu ar pasal malam tadi tetiba jer teringat nak makan kuih sopang.... sape ekkk nak teman kan....

0 yang komen:

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com