Nuffnang Gadget

July 12, 2007

Entry Macam-macam...

huhu.... aku amat jeles kat korang kerana ada masa nak update blog.. kesibukan amat melanda diriku ketika ini... dan masa juga amat mencumburuiku.... so, disebabkan tak dapat nak entry banyak, so aku watlah enty macam2 kat sini... kiranya banyak tajuk dalam satu entry ahaks.... bijak tak aku???



Buah Durian




wahh, korang teruja tak tengok buah durian kat atas... kalo nak tau inilah kejer aku setiap balik kejer... nak dikatakan hantu durian tu taklah.. tapi sukalah makan durian... kat rumah aku takde lah durian banyak pun, sepokok tu jer yg berbuah.. buah pun bukan besar2.. kecik2 jer... tp isi dia punyalah besar.. puas nak habis kan seulas.... biasanya aku akan cari buah yg paling kecik.. pastu isi adalah seulas dua.. tp kenyang dia sampai ke malam....


Sandal

di suatu hari sambil jalan2 di Jusco.. alamak, Jusco lagie... (same gak cam aunty virus.., kat semban ni mana lagi nak pergi kan ???)..

saya : pa, nak carik sandal lah... pilih kan tuk ma..

kamu : ye ke nak beli???

saya : ha, ye lah...

masuk ke satu kedai.. frust gak sbb yg berkenan takde saiz... masuk lg satu kedai....

jeng jeng jeng.....



ha inilah sandal yg kamu pilih... sandal tulang ikan hehe.. kamu kata kamu suka pilih color hitam kan... dan jgn tak tau, sekarang nie sandal ni bukan sy yg pakai.. tp bawang merah... sy pun pelik sandal nie saya beli utk saper ekkkkk????? (wat2 muka konfius ckit...)


hari Ahad lepas masa teman mak aku gie beli barang kat Nilai jumpa satu sandal, yang kat atas tu.... aku pun trylah sandal tu.. siap wat catwalk lagi satu kedai.. amoi tu siap cakap lagi kat aku..." haiya amoi, cantik lah awak pakai... kaki comel"... dalam ati aku .. (amoi nie puji ikhlas ke, saje jer nak lariskan jualan hik hik..).. dan disebabkan amoi tu kata aku pakai comel, aku pun belilah... dan sandal nie pasti berada kat dalam kereta aku... setiap kali aku pakai mesti jalan cam pompuan jepun ckit (sbb sandal nie ala2 terompah jepun..)... bak kata orang tu jalan cam itik... dari jauh dah tau sape yg jalan... ish, dasat tul lah kamu...


Rindu??

semalam kat entry aku kan aku cakap.. tiba2 aku jadi seorang perindu... ya betul..

1. aku rindu nak minum milo ais..

2. aku rindu nak lepak2 kat maple... sambil makan maggie goreng..

3. aku rindu nak makan lauk puyuh.. sib baik kuih sopang dah tak rindu hik hik...

4. aku rindu nak makan kuih kaswi...

5. dan yg aku paling rindu ada seseorang skodeng diriku ms aku tengah parking kereta.. sib baik harini dah tak rindu hehe....


Ayu ke Ngada2 hehe

selalu jeles tengok pn virus menginteframekan dirinya kat dalam blog... aku pun nak interframe gak lah hehe... tapi aku takdelah digital camera yg leh take picture automatik.. nak tak nak terpaksalah aku menyuruh adikku snap gambarku... konon2 nak posing manja2.. ayu2 lah gitu... tapi akhirnya aku rasa jadi ngada2 dan kuyu (pinjam perkataan aunty virus).... hik hik... kamu, gambar nie sesuai tak masuk kat dalam hrmis hehe...


8 yang komen:

Anonymous said...

Hmm..sedapnya buah durian tuh..skrg mmg musim durian,so nampak bestlah..tapi makan banyak akan muak plak..tulah jealous lah nampak org mkn durian..tapi saya saya lebih suka mkn pengat durian sedap ..yummy..
sandal tuh cantik,tapi kalau outing tak sesuaiiiii pakai lah..gambar tulang ikan lawak je..hehe..ayu gak macam mek jepun..:)

ghimau said...

aku pelik la.. apsal org p'puan ni minat sgt beli selipar.. aku ni dah 3 tahun pakai selipar yg tu jugak.. tak tukar2 :P

viruspadu said...

arghh... durian, cedapnya...
tp sy suka mkn nangka... lalala

ish jeles ni, sbnrnya, dr hari ke sehari nak beli sandel tau... tp bila tgk x jumpa cari yg bekenan, kalu ada plak, xde saiz... hampeh...

alamak, cik alycia dah beli la baju mcm gitu, sy baru merancang nak beli... huhuhuhu... tp mmg ayu sekali pict itu

Farahanna said...

waaahhh comeynyer kak zura pakai bju tu...
hehe..
nk sikit durian... sdapnyerrr...
tp mkn durian byk2 leh wat xsehat nnt..
sy pun terpk nk beli sandal tp tgh xde duit sebab asyik beli topup.. hahahaha

alycia said...

en hakes : woi, kebal tu selipar tu.. leh tahan smpai 3 taun.. aku beli selipar 3 bulan dah putus hehe... ganazzzzz..

aunty virus : alah, beli lah baju tu.. mesti akan nampak lagi ayu gitu awwwwww... hehe..

alahmak ramai pulak yg puji, tiba2 jadi kembang jap lalala..

ghimau said...

hihihi.. tu la pasal.. sebenarnya aku pun dah naik menyampah pakai selipar tu.. ingat nak pakai selipar jepun ajer la

Anonymous said...

uih..
rs2nya dh byk sandal kt umah kmo..
sy ada 2 je..
1 dah ilang ntah spap yg kidnapped..
tinngal 1..
tu je ar yg ada..
sian tg sandal sy tu..
heheheheh..
tp sy sayang die..


uih,
kamo dah mcm pompuan jepon plak..
hahahha..
sudah pandai bergaya ek skrg..
wondering tol ar..
melawa nape ek...?

~aku yg kekonpiusan~

alycia said...

alah kamu, takpe pasni kita gie carik sandal tuk kamu lak yer.... sajer jer nak melawa2... azam baru hik hik....

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com