Nuffnang Gadget

July 3, 2007

Supprising Weekend.....

huhu... aku rs dalam banyak2 weekend, weekend nilah yg paling memeranjatkan dan memenatkan... aku pun tak taulah nak start dari mana...

29 Jun 2007 (Jumaat)
kan aku dah tulis kat blog yg esok aku nak pergi hantar adik aku pergi daftar diri di UiTM Shah Alam.. coz dia dapat tawaran Diploma Kejururawatan... dan masa hari ni sebelum balik dari opis aku check nama dia kat laman web kementerian pelajaran sama ada interview guru yg dia attand ari tu dapat ke tak.... guess what?? dia berjaya interview tu dan terpilih mengikuti Kursus Ijazah Sarjana Muda Perguruan di Institut Perguruan Perlis.. lapor diri pada 16 Julai.... huhu, balik jer dr opis aku terus tunjuk kat dia tawaran tu... dia happy sangat... tapi dia kata camne yg UiTM tu.. semua dah prepare, yuran pun dah bayar dah... aku advise kat dia pro and con dua2 course tu... bg aku better dia pilih perguruan tu sebab kursus tu di bwh kementerian pelajaran, dibiayai sepenuhnya dan dah tentu lepas grade nanti terus jadi cikgu.. tapi aku tak paksa.. aku suruh dia buat keputusan sendiri... dan buat sembahyang istikharah.... dan akhirnya malam tu dia cakap yg dia pilih cikgu.... Alhamdulilah..... so, that mean esok (Sabtu) tak payah pergi Shah Alam...

pstttt : kamu, kita nyer planning under cover postpond lagi lah nampak nyer... huhu............

30 Jun 2007 (Sabtu)

pagie tu sms dulu .......

saya : pa, arini tak jadi g Shah Alam, bwg merah pilih cikgu..

kamu : ok, sambung tido lik.......
(dalam hati... hmmm biasa lah, aktiviti hujung minggu...)

disebabkan hari ni tak jadi gie Shah Alam.. so, aku rs cam nak relaks jer kat rumah... sebab dah tiap2 minggu keluar... mak aku pun siang nie takde kat rumah pergi rewang ada orang kawin.. aku tinggal ngan adik2 aku jer kat rumah.. pastu mak aku pesan, tolong belikan barang2 dapur dia sebab esok aku takde... so, aku pakat2 ngan adik aku lepas Zohor gie Giant, Nilai jap.. gie beli barang mak aku.... so, itu aje lah aktiviti aku tuk arini...

sempat gak posing sebelum gie Giant hehe....

1 Julai 2007 (Ahad)

hari ni pagi2 lagi aku dah bangun.. sebab arini kena duty sempena hari Telekomunikasi Sedunia Peringkat N9, di Jusco Seremban 2... dulu ms meeting kata kena sampai sebelum kul 7, tapi aku kul 7.15 br tolak dari rumah.. biasa ar kan hujung2 minggu camni liat ckit.... ms aku br sampai depan Muzium kak ana call tanye aku katne.. dia kata tak pyh lah rushing2 sgt sbb kat sini takde buat ape2 lagie (dlm ati, huh penat jer aku bgn pagi2...) sampai kat Jusco, aku terus gie minum dulu.. pastu tolong kemas2 booth... (wat2 cam sibuk lah, tp sebenarnya tak sibuk hehe...) kalau ikut buku program perasmian pd pukul 10 pg.. dan yg paling hampeh, tak best, menyampah, kambing gurun (terpaksa guna bahasa lembut ckit...) kalau ikutkan ms meeting dulu sambutan semua stafff.. tp yg terpacak kat situ hanya aku, kak nani dan pn virus jer... yg lain2 tu tunggu kat khemah.. jemput vip duduk.. itu aku accept lah, leh terima lagie... yang paling paling paling paling hampeh, tak best, menyampah, kambing gurun adalah kat MAK TIRI PN VIRUS... huhu, nape lah ade org seperti itu kat dunia ini.... huh, tak tau nak discribe diri dia tu sbg ape......takpe lah, lupa kan pasal dia.... yg aku nak tulis semua berjalan lancar.. sampai ke petang... sib baik 'orang tu' datang petang tu.. leh ar aku curik2 tulang merewang2 kat dalam jusco... pastu teman dia gie shoping baju.... kamu, lawa ar baju tu...

2 Julai 2007 (Isnin)

aku rasa cam tak larat jer nak pergi kejer pagi nie..agaknya sebab cuaca panas sgt semalam kot... balik rumah semalam kepala aku terus berdenyut2.... aku trus sms kat kak ana kata aku ambil EL... so, pagi tu releks jer kat rumah.. mak ngan adik aku plan nak kuar sbb nak gie beli barang adik aku yg no 3.. dia nak blk UTM hari rabu nie.. aku ckp aku tak nak ikut sbb nak gie Maybank ambik aku nyer bank book & bank card... tp mak aku usha2 aku kata "jom lah pergi sekali.. nnt nak terus gi Warta, Bangi sekali.. mama nak beli baju.. nnt blh ar tolong pilih kan"... dalam ati hui, pandai tul mak aku usha2 aku... pastu dalam terpaksa aku ikutlah jugak... dan yg syahdunya dalam kul 4 ms on d way nak balik ke Nilai, sebelum sampai Bukit Mahkota.. kereta yg aku naiki buat hal... tak leh jalan... check punya check rupa2 nyer host pecah... aku call lah adik ipar aku tanya camne nak buat.. dia kata dia kat seremban lagi nie kejer... dia suruh tunggu sampai dia datang..... tunggu nyer tunggu sampai kul 7.30 aku kat tepi hway tu.. dengan haus, panas, muka berminyak smua da.. letih jer aku dressing lawa2 ari tu huhu....

psttttt.. kamu, sempat gak lah sy tengok matahari terbenam kat tepi hway..... merasa camne kamu rs ms kat Ipoh dulu... huhu, Monday Blues betul lah arini......


6 yang komen:

viruspadu said...

mak tiri tu mmg x guna btl... kita yg susah2 alih2 dia yg tuuuttt.... (x leh ckp byk... zip mulut sikit)

cik alycia pun cuti gak ek isnin... mmg ramai yg flettt nmpaknya hehehe...

ghimau said...

best la nama baru mak tiri tu.. ada ciri2 flora dan fauna :P

viruspadu said...

ye nama baru beliau adalah kambing gurun... muhahahaha... gelak shaitoonnn...

kecik said...

jap...nak nyampuk sket..
bukan ke kalau ghimau jumpe kambing dia ngap jekk..???

alycia said...

en hakes, aummmmmmmmmmm....

Anonymous said...

sian kat kamo kn..
dok tepi hghway ptg2..
takpe..
atleast kamo leh tgk sunset kt tepi hghway tu..
hahahahha..

pelik tol ar..
kamo suka mwlawa ek skrg..
wndering tol..
nk tunjuk kt sapa ntah..

~aku yg kekonpiusan~

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com