Nuffnang Gadget

July 18, 2007

Trip to Perlis - Part I

uiihhh, aku ingat kan arini pagie2 lagi nak update blog... nak citer pasal trip ke Perlis.. tp pagi2 ni dah bz lak.. so, terpaksalah aku menahan diriku untuk memblogkan diri....

ok, skarang dak kul 12.40 t.hari... so, leh ar update blog... yes!!

15 Julai 2007 (Ahad)

arini lepas subuh pagie2 lagi dah bangun... semangat, nak gie jalan hik hik... pas semayang subuh, dalam kul 6.30 pagi aku dah ada kat dapur tolong mak aku wat sarapan pagie... pagi ni we all cadang nak masak meehon goreng.. sbb kalo tak abis nnt leh wat bekal makan dalam perjalalanan....

kul 7.00 pagi, aku dah janji ngan papa nak sms dia.. almaklumlah, kang kalo tak kejutkan kang mahu sampai kul 12 tak bangun lagie huhu...

dalam kul 9.00 pagi kitaorang semua dah siap dah nak gerak.. we all pergi dua keter... keter papa (aku, papa, mak, adik).. keter aku (adik aku & husband dia)..

so, 2 jam dalam perjalanan tu cuaca ok jer... tp bila dekat2 nak sampai tapah cuaca dah bertukar mendung.. ujan akan turun... dan memang dah jangka hujan turun dgn selebat-lebatnya.... aku as a co-pilot menjalankan tugas ku... tengok kat depan betul2... takut nnt ape2 hal lak berlaku... walaupun kadang2 tertido gak hehe...(tak leh ingat ar kisah tido nie.. ade org telah mensabotaj diriku, ambik gambar kandid....huhu.... )

lebih kurang kul 3.00 petang, we all selamat sampai di Alor Setar.. check in kat Grand Continental Hotel....tak sabar2 nak sampai kat bilik.. leh lurus kan pinggang... and landing time hik hik....

ok, pasni sambung lik..

tengok ar.. aku dah mula melurus2 kan kaki.. lenguh betul duk dalam keter.... tp yg penting aku tetap memakai sandal ala2 jepun ku itu kui kui kui...


tengok ar pilot tu.. tetap mantain u... alah, pa pun nak interframe ekk kat dalam ma nyer blog...

co-pilot yg sentiasa maintan ayu huhu...


8 yang komen:

Farahanna said...

bestnyer berjalan2....
huhu...
lenkali nk ikot lah...
hehehe
=p

Anonymous said...

Isyk bestnya gi vacation...boleh r release tension...Hotel Grand Continental wah syoknye..Air laici kang tuh nampak macam best je..Tapi paling best kat perlis Kuala Perlis lah..leh makan sea food.. isyk tak sabar gak r nak gi UTARA..Nanti propose lah UPTM gi Perlis then terus Negara thai..hehehe..:)

Intan said...

a'ah kn farah kte ikut rmai2 p utara...
hehe...nnt kte konvo p la rmai2..
:P

Anonymous said...

mmg best gi utara...
tp bg pilot..
berat mata memandang..berat lg bahu memikul..
bertambah tersiksa bla tgk co pilot tdo..
xpe..ada candid pict..
hahahaha..
camne nak post ek..?


~aku yg tersiksa~

alycia said...

huh, mencikk tau...
ada org candid pic I tido...
delete balik pic tu...

~ aku yg disiksakan ~

alycia said...

okay2... nnt kak zura propose cadangan tu kat bos.. kalo boss setuju, ramai2 kita gie perlis yahoooo....

tp pasni kak zura akan sentiasalah gie kat sana coz adik akak belajar kat sana 51/2 taun huhu.... best best bestt...

kamu, nnt lain kali I wat pose yg tersiksa lagie... padan muka kamo... (wat muncung panjang..)

Anonymous said...

Wah,bestlah kak zura nak propose cdgn kat bos..wah mesti bestnye..naik bas ramai2..mesti syok nye..kak zura bolehlah gi perlis sebab adik akak blajar sana..kat perlis best r..leh gi padang besar,negara thai,kuala perlis,bukit kayu hitam dan banyak tempat yg menarik..memang bestlah..tp tulah jauh kesian kat pilot kereta lah,hehe..mmg kesian..tak pe r kalu g2 kita naik real nye air asia..hehe..:)
Belanja UPTM tanggung..hahaha..

alycia said...

huh, jgn kesian kat pilot... dia maintain jer...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com