Nuffnang Gadget

August 8, 2007

Macam-macam rasa....

huhu.. aku tak tau nak citer macam mane.. tp yg pastinya 2 harini macam2 rasa, macam2 benda berlaku kat opis ni...
ok, kita citer yg semalam dulu.. semalam kami amnya, dan aku khususnya kehilangan seorang member opis.. Rohayati.. semalam dia lapor diri di Kementerian Kewangan.. sedih gak lah coz for me, she is the one of my best friend.. dan semalam pun dah ada penggantinya kat sini.. Ayu, dari SPA.. so, tiba2 semalam aku dah ada jiran bilik baru...
dan harini, selepas aku balik dr mengajar e-Cuti, aku dikejutkan pulak dgn berita Abg Mazani ditukarkan serta-merta ke Kuala Pilah.. alah mak, camne ni.. habislah aku kat unit Pembangunan ni.. kira akulah otai kat sini.. yg paling aku takutnya pasal sistem-sistemlah.. sbb before ni apa2 development pun kita org buat berdua.. kira ada chemistrylah antara kita org hehe (ye ker??).. abg mazani byk bantu aku... sbb selalunya aku buat program, abg mazani buat design.. sbb dlm bab design2 sistem ni dia mmg otai.. aku tak suka sgt design, pening pale aku nak pikir nak guna font apelah, color apelah, letak gambar apelah huhu.....
hopefully bakal pengganti abg mazani ni nnt blh ar buat programming dan paling penting design.. kalo tidak, kesian unit pembangunan sistem nie.. smua org kena belajar balik dr bawah.. aku kesian kat bos2 aku Puan Samsiah and Encik Hamiza...
dan berita terbaru yg aku dgr... maybe aku pun akan bertukar gak.. dalam bulan September nanti, Insya Allah.. untuk kenaikan ke F32... sbb sekarang nie aku dalam senarai simpanan di JPA.. moga2 aku akan dapat ofis dan kawan2 yg best mcm UPTM nie..... waaaaa, sedih ar pulak... kena pergi Putrajaya lak pasni...
ok, nak wat kejer lak... mcm2 kejer kena settle kan nie.. dan nak kena tengok balik ape yg abg mazani dah buat........

11 yang komen:

Farahanna said...

huhu...
sedihnyer...
kitorg pun sedih sbb en.mazani nk pindah...
pasni xde org nk ajar kitorg lg...
sume tpakse wat sendri n pk sendri..
sobsob..
=(

Anonymous said...

Laa, ye ke kak zura?sy pun tumpang sedih gak..Encik Mazani pun dah byk sgt tolong sy solve coding error...La,sedihnye rakan sejawat akak dah tak da,mmg sedih..
Mmg ada mcm2 rasa..ahaks..
Tahniahlah tuk akak sebab dah nak dinaikkan pangkat..gi putrajaya bg contribution kat sane..MMG HEBAT Akak!!!Tulah sy kagum ngn work akak..mmg first class..!!YOU r the BEST!!

Intan said...

cedihnyer...pas ni nnt xder r org yg ktorang btul2 nak refer psl koding mengkoding nih...waaaaaaaa...Mmg mcm2 rase kak..akak n en mazani mmg hebat r bab2 koding ni..both of u mmg da best programmer.. waaaa cedih ni :(

viruspadu said...

xpe la zura...
mcm ni la lumrah kerja...
orang kuar, ada yg ganti,
sy pun sedih, lgsg x sempat nak babai2 ngan yati... keje byk sgt...

alycia said...

huhu, memang sedih... tadi en hamiza dah ckp dah ada pengganti abg mazani... tp xkenai lagie..

tengkiu.. doa2kan akak berjaya kat sana nnnt ye.. berdebar gak nak pindah tempat br sebenarnya hehe..

pn virus, kita sendiri pun tak sempat nak tanye ape2 kat yati.. tau2 dia dah pergi dah...

alycia said...

alah korang nie, kalo ade masalah akak masih ada.. Insya allah, kalo akak boleh tolong, akak tolong ar...

Intan said...

ye kak kami hrgai jsa baik akak 2...tolong kami yerrrr??

Anonymous said...

Ape2 pun thanks r kak zura,nanti tlng solve error coding..warh..pening ngn error je.errrrrr...........

Wilmi Affani said...

Seronok dengar cerita mereka yang sudah di alam kerjaya. Saudari 'Programmer' ya? Wah, saya cukup kagum dan 'tabik spring' pada barisan programmer ini terutamanya perempuan. Nak tahu kenapa? Sebab saya juga belajar Multimedia tapi dengan lajunya saya angkat 'White Flag' bila kena suruh buat itu semua. Phew....

alycia said...

hai wilmi.. salam perkenalan.. sedap nama u.. actually I memang berkerja dlm bidang IT ni and buat programming... hmmm mula2 dulu mmg susah, tp org kata alah bisa tegal biasa.. lg pun I minat dgn bidang nie, sbb setiap hari kita akan belajar banyak benda baru... :)
I like challenge..

ghimau said...

nampak gayanya.. kena lah kak ana study bab programming ni :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com