Nuffnang Gadget

August 29, 2007

Oh.... Kamera Ku...

wahhhhh.. tadi masa lunch break tetiba jer aku teringin nak gie carik digital kamera... tp takde lah nak carik yg mahai2 pun... carik yg cikai2 dulu lah... lagi pun budget ciput hehe.... sbb utamanya kerana aku teruja tengok gambar2 kandid kat dalam blog Chot... bro, kau mamang hebat lah.. aku jeles tul tgk gambar2 yg kau kandid.... chot, nnt leh ar ajar aku sikit2 ttg fotografi ekkkk...

tp bukanlah sbb tu.. sbb utamanya aku memang dah lame nak carik kamera, tp takde masa... tadi free aku gielah carik.... nak tgk tak Digicam aku....


taraaaaaaaaaaaaa.....

Olympus FE-220... alah, murah jer... tp oklah features dia bg photographer yg baru cam aku... nnt bila dah otai cam Chot, br blh beli yg ganaz2 hehe....

first gambar candid aku.... modelnya, member2 ku hehe... gasak korang lah dapat kwn cam aku haha.....

edit ckit gambar ni kat photoshop... kira aku pun baru jer belajar sikit2 fotoshop nie... hmmm, banyak lagi nak improve.....


psttttt..... kamu, pasni leh ar sy gie mane2 melawa2... leh ambik gambar byk2 pastu post kat blog hahaha.....

5 yang komen:

Farahanna said...

kak....
nie web photoshop...
http://www.idigitalemotion.com/tutorials/

wahhhh... digicam br lah...
best2...
hehe...
nnt leh akak post byk2 pic kan...
nnt leh farah tgk...
=p

norsha said...

Eee...digital cam sy pun impikan jgk..tapi nak beli yg canon nye sebab lebih stable and reasonable, kata org..wah nanti akak leh lah jadi photogragher UPTM dan designer..haha..Pic photoshop tuh..cantiklah..banyak dah improve..cayalah..:)

©Opah De said...

Salam Alycia...
Gambar OD tak mo tangkap ke? Eekekekekekee... salam merdeka.. mwah.

alycia said...

hanna,
oh thankss... akak dah tgk web tu.. ah, byk nyer tutorial.. tak sabar2 nak try... chayok2 hehe..

sha,
tima kasih... tp nak jd photographer tu lom lagi kot... jd yg tak bertauliah boleh la hehe...

OD,
salam merdeka... nnt kalo OD balik sini boleh lah alycia tangkap gambar OD banyak2 hehe...

chot said...

aku pun bermula dr kamera kompak versi murahan...dah pandai mengunakan kamera dgn pelbagai setting..baru la ko bole upgrade ke kamera lain...bykkan melihat foto2 dimajalah ye....

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com