Nuffnang Gadget

August 16, 2007

Wanna To Know About Me???

alamak, aku telah di tagged oleh Aunty Virus... nie maksudnya kena buat lah ekkkk... so, before tu kita tgk dulu ape syaratnya :

The Rules:

1.Post these rules before you give the facts.
2.List 8 random facts about yourself.
3.At the end of your post, choose (tag) 8 people and list their names (linking to them).
4.Leave them a comment on their blog letting them know they’ve been tagged!

so, wanna to know about me??? hmmm, let me thinks first.. susah gak kan nak describe ttg diri sendiri ni.. kalo diri org lain senang jer kan..... ok, 8 perkara tenatang aku :

1. Amat Suka Membaca

oh ho.. aku memang seorang yg suka membaca.. tak kira ar ape2 bhn bacaan pun.. novel, majalah, buku.. kadang2 email2 yg aku dapat pun aku baca sampai abis gak... tp kadang2 kalo tak sempat aku delete jer lah hehe... dan aku paling suka baca NOVEL.. aku ada banyak koleksi novel kat rumah.. dah jadi mcm library dah... so pasni kalo ada saper2 yg sama minat dgn aku, leh ar kongsi2 ekkkkkk....

2. Suka Window Shoping

yup, nie memang favourite aku.. aku amat suka window shopping... sajer jer jalan2 tengok2 itu, ini... tp kadang2 bukan window shoping, door pun shoping gak hehe (maksudnya terbeli lah tu..).. aku rs ni kira kegemaran keturunan kot.. sbb aku tgk mak aku pun same gak mcm aku... kira kalo aku jln ngan mak aku memang ngam lah hehe.... tp agaknya kalo dah kawin sok, kena kurengkan ckit kot... tak pun kena jalan sorang2 hahaha... papa, ya ampunnnnn.....

3. Aku seorang yang peramah

honestly aku cakap, sape2 yg tak kenal aku memang akan describe aku seorang yg pendiam.. actually aku tak macam tu.. aku seorang yg peramah sebenarnya... cuma kadang2 dgn org yg tak kenal jer aku diam... tp bila dah kenal lame baru tau saper aku.. so, don't judge the book by its cover ok... cuma kalo dengan org sorang tu, aku dah jadi macam2.. hanya kamu jer kan yg tau perangai saya hehe...

4. Apa Yang Terpamir Kat Wajah, Itulah Perasaan Aku Sebenarnya...

yang nie memang satu sikap aku... aku tak pandai nak berlakon... maksudnya kalau aku tengah marah, mmg org akan nampak aku marah.. kalo aku tgh sedih, memang org nampak aku sedih, kalao aku tengah risau, memang org akan nampak aku risau.. aku tak pandai nak sembunyikan perasaan aku, nak manis2 kan muka... memang tak pandai...

5. Aku Suka Blueberry...

aku pun tak tau sejak bila.... tp memang aku suka sgt ape2 benda makan yg berorientasikan blueberry... kalo pergi mana2.. nampak apa2 yg ada blueberry memang aku suka dan akan beli.. kek ker, roti ker, muffin ker, yogart ker... tak kisah lah.. so korang2 pasni kalo nak belikan ape2 pastikan ada blueberry ekkkkk... mesti aku akan makan sampai abis... kamu, lama dah kita tak makan kek blueberry kat Secret Resipe yum yum yum.......

6. Aku Perlukan Bantal Peluk Untuk Tido...

oh ho.. nie memang tabiat aku... perlukan bantal peluk utk tido.. kalo takde bantal peluk, tido aku tak lena.... aku tak kisah kalo kat kepala takde bantal.. janji aku dapat tido dgn bantal peluk.... tak macam org tu... kiri kanan depan belakang semua nak ada bantal... habis katil penuh ngan bantal kui kui kui.....

7. Aku Berjiwa Feminin...

aku suka gaya yg feminin... tak suka sangat nampak terlalu brutal.. sbb tak kena dengan jiwa aku... kalau berpakaian, walaupun aku pakai ranggi, tp ada unsur2 feminin... lagi satu aku tak suka nampak terlalu menonjol... sbb aku rasa macam smua org pandang kat aku dan takut nak dekat kat aku.... aku suka gaya yang sederhana, tp manis.. di ulang, MANIS ... contohnya kalau aku pakai baju, pastu baju tu dah glamour dgn manik2 ker, pasti aku akan pakai aksesori yg simple jer.. sama gak kalo aku pakai simple, so aku akan kenakan sikit dgn aksesori... itulah aku....

8. Pantang Orang Usik Barang Aku...

huh memang sikap aku mcm tu.. pantang org usik barang aku... aku paling marah kalau org pinjam barang aku, pastu tak pulangkan balik.. dan tak reti nak jaga... sbb aku memang seorang yg sayangkan barang.. tak kisahlah barang tu murah ke, mahal ke..... sbb setiap barang yg ada pada aku ada sentimental valuenya sendiri chewahhhhhh.... dulu2 masa adik aku duduk dgn aku, selalu gaduh.. sbb dia suka ambik baju ke, kasut ke, handbag ke.. pastu tak pandai nak pulang.. kadang2 tak tau nak jaga... aku beli benda2 tu semua dgn duit titik peluh aku.. sampaikan aku sanggup beli mangga kunci akunye almari kasut.. kunci aku nyer bilik jgn bg dia masuk... tapi sejak dia dah kawin dan tinggal rumah mertua dia, baru senang sikit ati aku... cuma adik aku yg kecik tu jer yg pandai jg barang aku dgn baik kalau dia pinjam... so, takde lah aku marah kalau dia ambik ponnn...

hah, dah siap pun... penat gak aku nak pikir tadi.. sekarang aku nak tag org lain lak... jom kita tengok saper yg kena.....

1. Sya
2. Intan
3. Farahanna

(alamak, yg lain aunty virus dah tag.. so, aku pun tak ramai lagie member siber.. kira aku dapat tag 3 jer ... ok, yg kena tag tu jgn lupa buat ekkkkkk...)

layannnnnnnnn.....

8 yang komen:

InT@N said...

huhu akak jom kte g window shop yipppiii =P
1st jmpa akak mmg tgk cam garang jek tp lame2 akak ni kira otai gak r..kira leh wat kwn rrr.. =P

Farahanna said...

nk ikot g shopping...
btul! kalo sesape usik brg mesti mrhkn...
xsuke kn...
ms memule tgk akak npk akak mcm xperamah...
tp dh lama2 knl akak best!
=p

Anonymous said...

-rajinnye akak baca buku..sy bc buku bila time nak exam je..hahahaha
-shopping suke ek..sy pun suke gak..tapi bila sy ada duit byk best r gi shopping..
dulu masa jumpa akak,cam garang je..tapi sekarang dah friendly and nice lah..yelah2x akuilah kata pepatah inggeris "Don't judge the book by it's cover maa.."right Geng???

alycia said...

jom shopping... bestkan dapat jalan2...

"don't judge a PC by its casing" hehe..

Anonymous said...

haha..pepatah baru ..mesti take note nih..hahaha

InT@N said...

mmg best dpt jln2 tgk kerenah org ramai tp x suke ble rmai sgt org.. eh cam ner 2 ek???

hehe klalkar la akak ni.. =P

Farahanna said...

wahhh.... kite ade pepatah br...
best.. best...
=p

ghimau said...

apa yang best nyer?

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com