Nuffnang Gadget

September 11, 2007

1st day report duty.. huhu..

hallooooooooooo... uih, lame tul rasanya aku tak update blog... almaklumlah baru sembuh dari demam... cuma batuk jer yg tinggal ckit2 lagie nie..... ha aku nak citer hari pertama aku report duty semalam.....

semalam (10/9) hari pertama aku report duty kat tempat kejer baru... ye lah dah ar jauh kat Putrajaya nun, dgn aku jalan yg nak ke sana tak berapa hafal .... (opsss, bukan taktau ekkkk..) semalam aku siap2 dgn pakai baju baru... yg mak aku pilihkan... actually, baju nie nak jadi baju raya.. tp, mak aku jer ngada2 kata elok pakai baju tu... adehhhhh, habiss baju raya aku....

ni ar baju br yg aku pakai.. color coklat.. suka sgt color tu sbb match ngan baju melayu org tu hehe.... alahhhh, dah tak jadi baju raya dahhhh....
huhu, dah nak gie dah nie... tp sempat lagi tu berposing.. perasan tak gambar nie blur sikit kan.. sbb tangan aku menggigil time pegang hphone... al-maklumlah, nak gie report duty hehe..
sampai2 jer kat bangunan tu aku trus carik parking.. tp carik punya carik punya carik.. takde lak parking... parking pelawat smua full... yg ade parking dah ada label, kang tak pasal2 jer kang no keter aku kena wat annaucement.... dah lah baru report duty, huhu haru... tiba2 aku nampak satu parking yg tak berlabel tu muat2 jer keter kancil aku.. apalagie, 1 2 go.... adehhh, selamat.. dapat gak parking..

mula2 report duty kat bahagian HR... tp sbb aku bawak surat tangguh, so bos tu kata leh balik dulu.. nnt lagi 2 minggu dtg balik.... then aku pergi lak kat IT department (tempat aku posting)... pergi kat sini yg bestt giler.. sbb kat dlm surat tu tulis puan.. pastu kerani tu tanya puan ker cik... dgn bangganya aku jawab CIK.. terus diaorg smua panggil aku CIK hehe... tp kalo ade org usha lebih2 aku tunjuk lah 2 cincin kat jari nie hehe... (ikut petua 'org tu' hahaha..)..

and then masa duk kat situ aku jadi baikk sgt.. buat sopan2, ayu2... senyum pun ckkit2 jer... surfe Internet pun bukak laman web Utusan hehe.. tak berani nak bukak YM ker.. blog ker.. kang kena jeling kat boss besar hehe.... takpe, baru2 jer.. nnt bila aku dah otaiii lantak ar, suka ati mak aku lah kan... pastu waktu lunch pun aku tak makan.. beli roti jer.. kalo diorg tanya aku kata ar aku batukkk.. takut makan makanan berminyak... tapi dlm ati laparrrrrrrr..... balik2 rumah terus aku bukak makanan dulu... melantak mee sup yg mak aku masak semalam wakaka....



itulah antara pengalaman aku report duty... dulu masa mula2 kejer dah lebih 5 tahun yg dulu.. dah tak ingat dah time tu... ni rs cam 1st time lak report duty hihi.... ape2 pun skarang nie aku kat opis lama.. kena siapkan kejer2 yg tertangguh dulu... nnt 24/9 baru aku secara rasminya jadi staff kat tempat kejer baru.... huhu, sedihhhhh arrrrrrr..... isk isk isk isk...

5 yang komen:

Anonymous said...

uih..
bestnya gi tmpt keje br..
ramai org..ramai teman..
n ramai ttut.tutt..

uih..
pakai bj raya ek..
lawa..cun..ayu..
bertuah la si die tu..
hahhaah..

pasni dh keje jauh..
sedeynay..
kena tinggal..
huhuhuhahahahahaa..
(sedih mul2..then suka..hahhaa)

xpe..
keje elok2..

~aku yg sesat cari keta kat Alamanda~

arianna adrizal said...

salam.. bls kunjungan. :D
keje kat mana skrg ni?

InT@N said...

eppy working in da new environment...
ala kak nnt lame2 okey la tuuu..
=P

Anonymous said...

Yo..best r baca entry nih..experience baru r..hmm,perkara tuh mmg terjadi kat semua org..hehehe...
Baju raye..konon nye nak dapat luck r..hehe..
Wish akak luck at d new working environment...

alycia said...

kamu
wah2, blum ape2 lagie suka ekkk sy gie jauh... (wat muncung panjang..)

arianna
hai, salam... skrg kat seremban.. nnt kat putrajaya lak..

intan
ha ah, nnt lame2 ok lah kan.. mula2 kena jadi budak baik dulu hehe..

anon
thanks.. u too, wish u best of luck.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com