Nuffnang Gadget

September 5, 2007

Aku Nak Rehat Jap... Uhuk Uhuk....

haiiii koranggg.. aku rs aku nak rehat sekejap barang sehari dua sebab rs batuk aku nie dah teruk sgt dah... ingat kan makan ubat batuk cap Ibu dan Anak boleh lah baik, tp rs makin teruk... dan kepala pun rs dah berat dah... dah tak leh nak pikir apa dah.... so, apa2 citer nnt korang tinggalkan jer lah komen kat blog aku yerkkkkkkkk.....

apa lagi citer... oh yer.. semalam mmg hari yg menggembirakan bg aku sbb aku dapat tau aku dah dapat surat utk kenaikan pangkat.... alah, pangkat kecik jer.... alhamdulilah, rezeki anak2 (anak tekak, anak mata, anak kucing bla bla bla..).. posting next week kat Putrajaya... Alhamdullilah, Allah murahkan rezeki aku.... tp aku sedih gak... sebab akan meninggalkan kawan2 yg memang best kat sini... dah 7 tahun dah aku kat sini... tak dapat nak fikirkan environment kejer kat tempat baru camne..... harap everything ok....

kamu..... sedih ar sbb nak tinggalkan kamu... yelah, dah setahun lebih kita bersama kat sini.. kat sini ada talian hayat, kat sana takde hehe.... petang2 leh lepak2 kat maple.. pasni tak dapat lah nak makan kat Ketapang In... makan kuih sopang... makan kuih kaswi sama2... huhu, sedihnya.........tp takpe, ni smua utk ms depan kita jugak kan (pujuk hati sat...).. sy percaya setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahNya......

ok alll.. doakan aku yerkkkk.... babaiiiii.....

Thanks to all my friends especially to UPTM's......


Thanks to adik-adik... Sue, Farah, Hanna, Intan, Sya...

Thanks to someone special to me.. who alwaiz be my shadow... be my side.. be my pilot.... THANKS PA!!


10 yang komen:

viruspadu said...

TAHNIAH! naik pangkat!... sbnrnya, perkara yang paling best bila naik pangkat adalah apabila naik GAJI...
kan kan kan... sape sokong... tp bila fikir bebanan kerja... huhuhuh... tu yg x best tu...
tpla alycia, nnt, bila sy dpt g putraja balik, kita wat reunion ek... best2

InT@N said...

CONGRATE..CONGRATE to akak sbb naik pangkat...
akak kn ala byk rest...minum air suam manyak2..,mkn r gula2 fieshermen's friend nnt okey la batuk akak 2..

Anonymous said...

Firstly,TAHNIAH tuk akak zura sebab dah naik pangkat..tabik springlah..sebab akak mmg komited dan berkaliber..tabik sekali lg..hehe...hmm..ya,InsyaAllah we all akn keep in touch..
Oklah,take good care r..:)

chot said...

tahniah la....ko kerja gomen yek?

alycia said...

aunty virus
tq... yup betul, mmg naik gaji.. al-hamdulilah, rezeki anak2 hehe.. tp beban kejer pun bertambah gak lah huhu... yes2, sy akan tunggu kedatangan aunty virus ke putrajaya... en hakes tak nak join gie putrajaya ker?? (firerock...)

intan
tq tq... alhamdulilah, rs dah ok ckit.. cuma batuk jer... thanks ye coz concern gak kat akak hihi...

anony
tq.. ya we will keep in touch.. don't forget me ok..

chot
timakasih chot.. ha ah gomen.. in IT..

©Opah De said...

Salam Alycia...
Pertama sekali, OD doakan semoga Alycia cepat sembuh. Memang, kalau batuk... seksa. Demam kira okay lagi, betul tak?
Kedua, tahniah... naik pangkat. Memang rezeki anak-anak (si tekak, si telinga, si mata... erm... lagi apa ek? Oh... si kucing... ekekekeke)
Ni... nak beritahu petua dari doktor OD nih. Ambik secubit garam dan secubit Soda Bi-carb, campurkan dua-duanya dalam air SUAM (jangan air panas atau air sejuk lak... wajib suam), pastu kumur dan bersihkan hidung. Kan kalau kita tersedut air melalui hidung, buat cam gitu... pastu keluarkan balik air tu. InsyaALLAH, bersih kahak yang melekat kat dinding tekak tu. Buat sebelum nak masuk tidur dan bangun pagi... Jangan minum pulak, kumur dan bersihkan hidung tu aje... orait? Mwah.

Anonymous said...

InsyaALLAH kak zura

alycia said...

thanks OD.. wah, arini jadi doktor pulak... thanks a lot...
Insya Allah, alycia akan ikut petua OD tu.. mudah-mudahan sembuh...

yan/alia said...

Tahniah...naik pangkat...
wa...wa.. syok nya....
naik pangkat naik bebanan kerja...yer ker mana...cam tak pecaya jer...


tahniah moga lebih suksesss....

alycia said...

yan

thanks.. uihhh, mmg betul.. naik pangkat, naik beban kejer... walau ape pun chayok 2x....

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com