Nuffnang Gadget

September 28, 2007

Salam Jumaat....

Assalammualaikum... salam hari jumaat.... wah, arini dah masuk 5 hari dah aku bekerja di sini.... so far ok lah... alhamdulilah, takde ape2 masalah yang berlaku.. semoga semuanya diberkati Allah, Amin.... cuma rasa letih sikitlah sbb berulang dr rumah ke Putrajaya kan... yg letihnya bila balik petang dgn jalan 'jamed' nya... terasa lak aku kalo lah kereta aku ni auto kan bestttt huhu.... aku smpai rumah pun cam biasa kul 6.00... singgah BaRam (Bazar Ramadan) jap beli itu ini (sib baik aku masih dapat mengawal nafsu makanku.. selalu beli utk aku 1 jenis + utk mak aku 1 jenis... cukup!!).. aku sampai rumah selalunya dalam kul 6.30.. sempat lah mandi-manda dulu sebelum berbuka.. cuma hari selasa ari tu jer aku sampai rumah dalam kul 7.00.. itu pun sebab jalan 'jamed' giler kat Bangi sbb ada buat jalan... geram jer aku time tu huh..............

hari ni hari ke-16 kita berpuasa.. al-hamdulilah, aku dapat menunaikan kewajipan ini ... penuhhhh beb puasa aku... lum 'cuti' lagi ni muahahaha..... dan harini masa aku gie opis, 1st time aku dgr lagu raya kat radio... wahhhhhh, dah nak raya dah ekkkkkk... uihhh, kali ni aku takde lah shoping sakan sangat sbb kejer kat sini kan.... selalunya kalo time2 camni kat Seremban, pantang lunch hour jer aku hilang.. kadang2 bukan beli barang aku, sekadar meneman ofismate jer... tp last2 nya aku terbeli gakkkk... kadang2 time2 macam ni bila pergi shoping complex mmg dah meriah dah dgn suasana rayanya... dah pasang lagu raya... pastu dengan macam2 SALES lah dari 10% - 70%... ini semualah yang buat kan mata org2 yg sibuk2 shoping ni kabur.. (termasuk ler aku hehe..) ... ms ni kalau gie shoping seronok sgtttt tengok gelagat parents bawak anak2 gie shoping... suka tengok gelagat budak2 excited beli baju raya... yelah, kita dulu pun kecik2 camtu gak kan, cuma dah besar panjang ni jwer kurenggg sikit...

pssttttt.. pa, jom kita berangan bawak adam & aisya gie shoping hahaha.......

oh ya, malam td dapat bercakap dgn si dia... wa, br seminggu tak jumpa.. windu waaaaa... teringat papa cakap..

"ma, sekarang ni kat opis pa dah jadi baikkk... duk diam2 jer kat opis.. time lunch tido....."
" tapi kalo ada ma, mesti pa tak dok opis...mesti skarang tengah teman ma gie beli kerepekk.."
aku : hui, betul gak kan... sian papa, selalu jer kena melayan perangai aku yg macam2 nie.. takpe ar pa, pose ni ma bg pa rest cukup2..... tp, dah nak2 raya nnt, teman ma gie shopinggg tauuuu,, jgn lupe hehe...
oklah, aku takde ide nak citer ape lagi nie...

ok, selamat berpuasa hari yang ke-16.. semoga ibadah kita semua diterima oleh Allah.. Amin!!



cun tak e-card nie.. special created by staf Unit Penerbitan kat sini... mesti banggakan org yang jadi model kat e-card nie hehe... anak sapa lah nie...

6 yang komen:

unicorn said...

salam buat alycia... lama aku tak singgah kat blog rakan2 sekalian.. aku sibuk sikit, byk keje luar.. wah... kau pun dah pindah tmpat keje yer.. cpt betul masa berlalu ye.. slmt bkerja dtempat baru.. biasa ler.. rindu skit2, kena blajar skit2, lama2 ok ler.. kau keje kat bhgn maner kt putrajaya tu?

Anonymous said...

huhu..kak..dulu sy balik lewat sokmo, tension gak bila jammed buka puasa kat ats bas..ape r..driver bw bas lambat gila mcm kura2...mesti letih kalu travelling dr putra ke seremban,,hmm tapi naik bas leh tido kalu letih..
hehe..
Salam jumaat..

InT@N said...

best x keje kat sana??
=P

Anonymous said...

sian kt die..
slalo lik lmbat..
xpe..jammed jap je..

sian gak kat si die..
tggl sorang2..
tp xpe..
si die kata..
dh berubah jd baik..
dok senyap2 kt opis je..
kira k la tu..
xnoty2..
hehehe..

~aku slalu teman si die beli kerepek~

chot said...

aik sempoi kad raya tu...

~~@lyci@~~ said...

unicorn
salam.. selamat berpuasa.. dah seminggu dah aku kat sini.. di kem. Pertanian..

anon
salam...

intan
best.. meh ar dtg sini :P

kamu
alhamdulilah... dah xnotty lagi ekkk.. kalo xjadi gie beli kerepek, tolong bwk kan kuih raya saya ekkkk hehe...

~ aku mintak tolong si dia ambik kuih raya ~

chot
haha.. bagus tul idea designner tu kan..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com