Nuffnang Gadget

September 12, 2007

Salam Ramadan....

Assalammualaikum.

Do' a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " " Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan jika dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat. Oleh itu saya terlebih dahulu memohon maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk , diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.
Selamat Berpuasa.
********************************************************
Assalamua'laikum....
Buat semua kenalan...
sempena kedatangan bulan Ramadhan yang mulia lagi penuh keberkahan ini...saya dengan rendah diri menyusun 10 jari mohon ampun dan maaf sekiranya jika selama ini saya ada terlanjur kata dan perbuatan...kerna semua yang baik itu hanya dari Allah s.w.t semata dan yang salah dan silap itu dari kelemahan saya sendiri.Semoga Ramadhan kali ini kita lalui dengan penuh ketaqwaan dan dapat menjadikan kita lebih baik dari sebelumnya...
Wallahua'lam..
********************************************************
gambar sekadar hiasan.. sempena majlis kenduri menyambut ramadan kat opis minggu lepas...




pssttttt....buat Aunty Virus dan En Hakes, wahh2.. jeles tak nampak makanan banyak2 tu... masa tu aunty virus dan en hakes takde kat opis....
* Nota Kaki : pasti aku akan merindui acara makan2 ini bila aku di opis baru nnt... waaaa, nnt korang buat acara makan2 lagie jgn lupe ajak tauuu.....

9 yang komen:

InT@N said...

Selamat berpuasa esok ari ya..
Same lah kte brmaaf-maafan sempena Ramadahan yg tiba ini...
Best UPTM ni mmg slalu de acara mkn2...=P

unicorn said...

salam kenal dan salam ramadhan dari aku.....

megat said...

salam ramadhan!

alycia said...

intan
selamat berpuasa :)... mmg, akak pasti merindui acara mkn2 ini.. mmg meriahhh.... lagie2 nnt time raya... waaaaaaaaaaaaaaaa

unicorn
salam.. thanks view my blog.. selamat berpuasa ye :)

megat
salam ramadan jugak :)

Anonymous said...

Salam Ramadhan jgk..same-samelah kita bermaaf-maafan sempena ramadhan yg mulia ini, semoga ramadhan ini mendapat keberkatanNya..
Hmm..pasti merindui segalanya di sini...

chot said...

mcmana ofis baru ko? ko kerja dgn jabatan kerajaan kan? jabatan apa?

viruspadu said...

adeh cedap nyer pict makanan tu,
org dah la pose ni
ini namanya gangguan iman ni

ghimau said...

insap jap aku baca posting ko ni :)

alycia said...

anon
Salam ramadan :)

chot
aku dah pergi lapor diri.. tp tangguh smpai 21/9.. nnt 24/9 baru pergi.. so far ms aku pergi tu ok lah.. same mcm unit IT aku kat sini, cuma kat sana lg ramai staff...

aunty virus
godaannnnnnnnnn....

en hakes
alhamdulilah.. sama2 kita insaf..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com