Nuffnang Gadget

October 17, 2007

2 Hari Di Hari Raya.....

Hari Raya Ke-2

hari ni plan nak balik kampung mak aku kat Gemencheh... asalnya plan nak balik pagi2, tp masing-masing mcm liat jer nak balik (kitaorg kurang rapat sikit dgn family belah2 mak aku nie..).. kita orang siap buat planning lagie, kalau best overnight kat rumah nenek aku.. so, packing baju utk sehari jer... tp kalau xbest balik hari jer lah hehehe... bertuah punya cucu kan hihi.... so, akhirnya bertolak pukul 11.00 pg...

tempat pertama kat rumah MIL adik aku (adik aku tinggal dgn MIL) .. kat sana adik aku dah siap masak mee goreng dgn ayam goreng tepung.... yummmy, makan time.. tengah kebulur gambar xsempat nak snap....

so lepas makan bertolak ke rumah tunang aku pulak... ish ish berdebar-debar lak nak jumpa family mertua ni (tp dlm hati yahooooooo, leh jumpa papa yeye.... ) .. ikut jalan Kuala Pilah.. sampai jer kat simpang Taman Tasik dah start jam dah... alamak, nak wat camne, bukan ada jalan lain pun... ikut jer lah.... kitaorg dalam jam tu dekat 2 jam... dekat kul 2.00 baru sampai... papa dah berapa kali call tanya kat mane... pastu dia siap cakap lagi.. "ma, nanti makan tengahari kat rumah pa ye..." aku lak jawab ... " ok, pa.. ni tengah lapar nie.." (boleh jadi menantu ke camni hehehe.....)

sampai kat sana mak aiiiii ramainya orang... ada suku-sakat dia lak... alahai malulah pulak... aku ckp kat mak aku & my family buat selamber rock jerlah..... sib baik dia org pun smua gila2 gak lah... kira sama giler cam aku gak... boleh joinn lah pasni hehe... (pa, taun depan ekkkk ma jd tuan umah lak hehe..).. so, we all makan nasik.... memang best giler sbb perut dah lapar... tak ingat nak ambik gambar ponnnn.. alah, xdpt nak interframe gambar ngan si dia huhu...

pastu terus bertolak ke kampung.... on da way hujan lebat.. kul 4.30 baru sampai kg....

itu ajer citer utk hari raya ke-2....

tuan blok mesti nak interframe kan hehe... with alang.... hui, comeinya kakak dia kan kan kan..
si bawang merah pun nak glamer gakkkk :)
anyah & her hubby...
mama & nenek...
sepupu-sepupu kecik ku.. ni tengah tunggu nak kena hulur duit raya lah nie...

Hari Raya Ke-3

malam tadi kira best, so tido rumah nenek hehe... harini plan nak balik ke rumah aku... so, on da way balik singgah rumah MIL pakcik... psttttt, best sebab dapat orkid 2 pasu hehe (aku jadi muka xmalu mintak orkid rumah orang.. tp nak wat camnekan... minat punya pasal.. tebalkan ajer muka..)

pastu singgah rumah pakuda dekat Bahau... hmmm, lunch dekat sana.... selera betul aku makan sbb nenek bawak lauk gulai tempoyak pucuk ubi... yummmmyyyyyyyyy...

pastu singgah rumah MIL pakcu kat Kuala Pilah.... pastu terus balik rumah sbb esok nak kejer.... penat giler... jalan jam giler dekat Kuala Pilah.. pukul 9.00 mlm baru sampai rumah huhu....

ok, enjoy da picssss....
posing depan rumah nenek....
bergurau-senda dgn alang.... sempat gak berangan ni... papa, nnt kita buat tmn mcm nie tau kat rumah kita hehe....
bawang merah konon2 ambik gambar kandid la tu...

mama with pakuda...

acik & pakcik....

2 yang komen:

Anonymous said...

Syok nya braya.
best kn..
gi jln raya..

tp kite dok umah je..
apa nk wat..
melayan tetamu.

sori..
xdpt dtg umh ma lg..
keBIZIan thp melampau..
kn dh ckp..

"Taun ni last beraya single..nk raya sakan.."
hahhaha..

apa2 pn..
ma ttp lawa pakai bj raya tu..
terseksa pa dibuatnya..
wakakakka..

~Aku yg dok umah je time raya~

~~@lyci@~~ said...

papa
ye ekkk lawa pakai baju tu.. tp xdapat pakai sepasang dengan baju melayu coklat pa kan... xpe, tahun depan kita melaram sama-sama hehe..

~ aku yg suka buat org tu terseksa ~

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com