Nuffnang Gadget

October 17, 2007

Hari Ke-2 Bekerja...

arini hari ke-2 aku bekerja di hari raya... raya ke-5... harini ramailah sikit yang datang, ada 7 orang smuanya.. tp mcm biasalah tetap sunyi, sbb smua buat hal masing-masing...... aku pulak duduk terperuk kat kandang (partition) aku nie.... takde kejer lain selain update dan update dan update blog hehehe... tp td adalah buat kejer yg senior programmer aku bg sebelum cuti dulu.... buat jugak lah kan hehe....

aku harini tak bawak bekal, sbb dah siap2 pagi2 makan kat rumah (macam sahur lah pulak..) sbb tau kat sini memang susah nak carik makanan, cafe tutup.... semalam balik kejer aku dah siap beli dah biskut dan instant nestum, tp tertinggal lah pulak kat rumah... dekat kul 12.00 t.hari peruk aku dah mula menyanyi dah.. aduuuuhhh, lapar lah pulak.. mana aku nak carik makanan nie.. nak tak nak terpaksa lah aku keluar.. dalam mind aku dah terbayang Alamanda ajer, sbb itu jer tempat yg aku tau hehe...

sampai Alamanda ingat nak pergi Carefoure beli roti ker, biksut ker... tapi sambil jalan2 tu aku ternampak pulak Mc Donald.. hmm, ape lagi terus pergi beratur.. dan aku terus memesan Mc Chicken...
Mc Chicken, yummmmyyy.. ingat nak ambik Big Mc sebab teringat papa makan masa buka pose hari tu, tp takut nnt tak habis pulak... aiiipppp, xbaik membazir...

on da way nak bayar parking, nampak butik elianto.. sempat sambar lipstik dan lip liner.. hai pompuan, pompuan.....
dan balik tu, aku tengok jam awal lg, baru pukul 1.40 p.m, so aku round2 dekat area Alamanda ni.. aku ternampak sign board Taman Warisan Pertanian... aku dgr citer orang kata kat sini banyak orkid, so, bolehlah aku cuci2 mata sikit sambil tengok orkid... aku pun ikut jer jalan tu, tp tak jumpa pulak Taman warisan nya.... yg aku jumpa nak tau ape???? aku jumpa station Petronas..... wah, best best.. akhirnya aku tau jugak mana station minyak kat Putrajaya nie... selama 3 minggu ni aku tak tau pun kat mana stesen minyak.. aku selalu asyik kena isi minyak kat Nilai ajer... so, dah ada Petronas kat sini senang lah sikit.... berbaloi jugak aku keluar tengah hari ni hihihi....

4 yang komen:

yan@alia said...

sedap nya mc D....

Anonymous said...

sdeapnya mkn Mcd..
truk la die ni..
mkn mcd xajak pun..
sedeynya..


~aku yg suka mkn Bigmac~

kecik said...

elianto??Alycia...tempat fevret aku tuh....jom pegi sesame...

~~@lyci@~~ said...

kecik
alah, nape xckp.. nnt kita janji kat Alamanda tau...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com