Nuffnang Gadget

October 16, 2007

Pra hari Raya....

ni ape yang berlaku sepanjang pra hari raya (Jumaat, 12/10/2007)....biasa kat Negeri Sembilan, kalau hari sebelum raya di panggil hari 'Mantai'.... macam mane dapat nama tu aku tak tau yerkkkkk......

korang nak tau tak sepatutnya arini aku kena kerja.. yelah, dah aku tak dapat cuti kan, so kenalah kerja... tp aku awal-awal lagi dah plan tak nak pergi kerja... bukan ape, kalau aku pergi kerja sape nak tolong mak aku masak2...kan aku anak sulong, anak mithali lak tu.... (papa, sila komen yer.. sesuai tak ni nak jadi bini heheheh...) arini nak buat ketupatlah, rendang lah... mcm2 lagilah nak kena buat.... so, aku nak pergi ambik MC arini.... tp aku tak tau pulak alasan ape nak cakap... tengok muka aku mcm tak sakit jer, ceria memanjang.... hmmmm, korang nak tau tak ape alasan aku.... aku cakap aku 'senggugut' hik hik.... pastu, pergi klinik pun siap buat muka pucat2 lagi, tak pakai bedak.. lipstik pun tak pakai.... ye lah nak berlakon pun kenalah real kan hehe..... lepas tu doktor tu bagi aku ubat sakit perut, ubat angin & ubat tahan sakit... dapat MC 1 hari yahooooooooooooooooooo........

ni sebelum pergi klinik... sila komen, ada mcm muka sakit tak huhu....


so balik rumah siap pulun buat nasik impit, rendang, kek.... pastu kemas2 rumah....

close up sikit dekat gambar rendang.... ha, ni rendang Negeri Sembilan... ni tak cukup kering lagi nie.... baru masukkan santan...


malam pulak kalau dekat tempat aku ada acara takbir rumah ke rumah... tahun ni rumah aku kena turn tengah2..... tak mcm tahun lepas dapat awal... kiranya tahun nie orang takbir kat rumah aku dalam pukul 11.00 malam.... seronok jugak ada acara takbir nie, yelah setahun sekali buat mcm tu ape salahnya.... berkat sikit rumah aku hehe.... selalunya kalau kena rumah yang last-last tu dalam pukul 2.00 pagie... ngantuk nya mata nak tunggu......

ini menu yang dihidangkan utk majlis takbir.... senang sikit ada air kotak, x payah susah2 nak bancuh air hihi...


ok, itu cerita pra raya... nanti citer pasal raya pulak...

tungguuuuuuuuuuuuuuuuu......


2 yang komen:

viruspadu said...

ooo tipu yer...
tp best le dpt mc kan
lalalalala

~~@lyci@~~ said...

1st time nak tipu..
ms nak pergi tu sejuk2 tangan, takut lakonan xmenjadi hehe...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com