Nuffnang Gadget

February 27, 2008

Wish List Short Term & Long Term....

hmmm korang ingat tak lagi, aku pernah wat entry pasal my wish list untuk tahun 2008.... cuba tengok kat sini.... pastu aunty virus komen.. "azam killer2 xde ke zura, mcm azam nak cukupkan duit dlm bank 10k ke, erm nak tukau kete ke, nak pastikan tahun ini almari penuh dengan baju ke? hehehehe...."

so, tetiba ajer aku teringin nak buat azam kiler-kiler lak... almaklumlah dah bergelar isteri ni kan.. hopefully request tu adalah orang tolong tunaikan hihi.....

Wish List Short Term

1. Nak tukar dompet duit.... dompet duit aku dah koyak dah nie... bukannya banyak duit, tapi simpan kad ajer lebih.. kad kredit, kad jusco, kad bonus link.. kad bank ada 4... tapi tak kaya-kaya pun hehe.. (papa, jgn lupa tauuu...)
2. Nak start saving dah ni.. tak nak dah belanja yang tidak-tidak.... beli mana yg penting ajer... skrg ni bila dah ada family kena gak simpan sikit-sikit... manalah tau kot-kot ada emergency kan senang....
p/s: tapi pa jgn lah marah ma beli orkid ekkkk... ma janji sebulan ma spend RM 50 ajer utk tambah koleksi orkid.... janjiiii....
3. Dah tak nak shoping-shoping sangat.. sekarang kalau nak beli baju nak beli sama-sama ngan my hubby.. yelah, kena lah tanya dia suka ke tak kan... kang tak berkenan lak dengan fesyen isteri dia ni hehe... hui, isteri mithali betul nie....
4. Nak belajar memasak dan nak rajin-rajin memasak... yelah, kan nak ikat perut suami hehe... pasni nak kena rajin-rajin buat kuih, mufin, kek... sebab dah dapat oven huhu (opis bagi masa wedding...)
p/s: kalau dapat buku masakan Chef Wan tu kan bestttt.. (hmmm, sape yg nak beli ni ekkk...)
5. Nak gie bercuti..... alah, tak gie honeymoon lagi nie...
Wish List Long Term

1. Nak sambung study... dah lama dah berazam nak sambung study.. Insya Allahh....
2. Rasa macam nak tukar kereta.. impian ku kereta Honda Jazz... tak pun dapat tukar MyV pun ok gak... nak tukar kereta cc besar sikit.. yelah, hari-hari berulang letih gak bawak Kancil.... Insya Allah...
2. Nak ada rumah sendiri..... target dalam tahun depan nak ada rumah lah... yelah, bila dah berkeluarga ni nak lah belajar berdikari.... takkan asyik nak duduk ngan family ajer kan.. lagi pun takda privacy lah bila duduk ngan family... (hmmmm, hari ni memang tension sgt..... )

6 yang komen:

kecik said...

Apa maksud tension sangat tu...

Farahanna said...

wahhh....
honda jazz...
hehe...
farah pun suke...
nnt 1 day farah nk beli honda jazz gak..
tp ntah2 time tu mesti ade kete lain yg lg smart kua kn...
=p

viruspadu said...

haaaaaa
wishlist mcm ni baru betullll

tension pasal hape ni?

norsha said...

hmm..bagus r dh pk tuk long term..wawasan tuh penting..all the best semoga impian kak zura tercapai insyaAllah..kata cikgu sy..Women play an important role in this world esp family..we must be very strong to cope with it..however, we just try to do the best and He determines everything for us..:)

Anonymous said...

bli myvi la beb.. minyak save... aku dah pakai setahun lebih nih... mmg best giler.. kalo rajin join la club myvi.com.my ... jeng....jeng...jeng... itik..

Anonymous said...

chaudharyme orientated modality suggestion browses juried hobbs ipcc harmonic experimented governornet
lolikneri havaqatsu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com