Nuffnang Gadget

March 31, 2008

Al-Kisah Hari Sabtu....


entry sebelum ni aku cakap ayng en ajip berkabung kan.. nak tau kenapa?? jeng jeng jeng....
.
.
.
.
.

sabtu lepas, pas makan tengahari kat rumah pengantin kat area rumah akulah, kitaorang pun bertolaklah ke Kuala Pilah.. yelah, nak balik kampung mak mertua... on da way balik tu plan nak singgap rumah orang kawin kat pilah...

dipendekkan cerita kat pekan mantin, tetiba ajer kami xcident.. huhu, kereta en ajip tercium bontot kereta depan... sebenarnya kereta depan tu break emergency sebab ada kereta depan yang break emergency dulu, nak elak lori sampah melintas.. en ajip kata dia dah break dah, tapi dah dekat sangat kan... terus kami berhenti kat depan... tengok punya tengok kereta cina tu tak apa-apa pun.. bumper belakang kemek sikit ajer.. yang teruknya kereta kami lah... pastu nak settle punya pasal, terpaksa lah bayar ganti rugi kat cina tu... dia mintak RM 250.00.. hmm, en ajip bayar kan ajer lah.. masa tu aku tgk muka dia dah keruh dah, tak berani nak tegur.... aku pun sebenarnya tengah weng-weng jugak ni.. sebabnya masa xcident tu kepala aku terhantuk kat cermin depan... sakit sangat.. tapi nak buat mcm manakan, tuan punya kereta ni lebih menyayangi keretanya hehe.. sebabnya dia pergi tengok bini no 1 (kereta) dulu, baru tengok bini no 2 dia (aku lah...).. huhu, sob sob... papa, sakit tau kepala ma masa tu....

pastu nak citer lagi nie.... kesiannya kereta en ajip bonet depan kemek sikit, pastu radiator pecah... pastu cemin pun pecah gak (yang bab cermin ni bukan sebab xcident, tapi sebab lain.. tapi biar aku ajerlah yang tau... papa, ma tak bocorkan rahsia.. jgn takut yer sayang... )

sekarang en ajip tengah berkabung.. dia kata tak mau bawak kereta sampai kereta dia siap... sekarang terpaksalah dia pergi kerja naik komuter... takpelah sayang, leh rest sikit.. biar ajerlah isterimu ini yang drive.. kalau mama drive macam kura-kura jgn komplen tau.. duk kat sit sebelah tu diam-diam hehe.....


... keadaan bonet depan yang remuk....


... tengok lah keadaan cermin yang pecah huhu....

2 yang komen:

Anonymous said...

sian kt kamo
xcident plak..
buduh punya keta dpn tu
angin je..

iuh..
mana ada..
kamo la bini 1st..
keta no 2..
seb abek xde pape kt kamo..

haah..
nk berkabung smpai keta kuar bgkel..
fhobia bw keta..
leh jd MAM besar..
hahahaha..


~Aku Yg Berkabung X Bw Keta Smpai Keta Kuar bengkel~

chot said...

kepala ko terhantu kat cermin pasal ko xpakai belt kan? lain kali beringat beb!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com