Nuffnang Gadget

April 28, 2008

Ganu Kita - Part II

sampai-sampai kat Ganu terus melonjak-lonjak girang... terbayang-bayang Pasar Payang tu melambai-lambai kan Mona haha.... lepas check-in kat MidTown Hotel terus kitaorang merayau kat Pasar Payang... tapi nasib tak baik lah sebab kedai dah banyak yang nak tutup... takpelah, esok lepas kursus boleh round lagi kat Pasar Payang..... nasib dapat hotel yang dekat-dekat ngan Pasar Payang... boleh pergi jalan kaki jer... eiiiii, sukanya.....
.... dah sampai dah... skarang ni tengah promosi SUKMA 2008...
alkisahnya masa kitaorang nak balik tu hujan renyai-renyai.. cakap kat Mona nak jalan kaki ker... pastu nampak beca.. aku pulak tak pernah naik beca... aku nak naik beca, Mona kata dia tak nak sebab kesian tengok orang tua tu kayuh basikal... aku cakaplah, habis tu kalau kita tak naik mcm mana dia nak dapat duit... akhirnya naik jugak.. sampai kat hotel tanya pakcik tu berapa... cheh, pakcik tu siap demand2 lagi... akhirnya kena tujuh hinggitttt... ha, ambik kau....

.... eiii jakun... dekat beca pun nak posing hehe....
esoknya...
kursus berjalan cam biasa.. kitaorang dapat perlepasan sebab sesi penerangan sistem dah buat malam tadi... yess, gie pasar payang lagi.. time ni memang syok sangat sebab banyak kedai yg bukak... dapatlah shoping baju batik.. kan sekarang gomen setiap khamis nak kena pakai batik.... bertambah jugaklah koleksi batik aku.... dan tidak lupa jugak baju batik untuk en ajip.... mesti papa suka ni kan kan kan....

petangnya kitaorang buat rombongan cik kiah gie jalan-jalan tengok masjid kristal.. Masya Allah, memang cantik.... masa kitaorang sampai cuaca redup sebab baru lepas hujan... on da way nak ke masjid kristal tu ada replika2 masjid yang terkenal di seluruh dunia.... tapi tak siap lagi dan tak boleh masuk pun.. memang cantikkkk... teruja betul nak pergi.... Insya Allah, ada rezeki nak pergi lagi.....
... depan Masjid Kristal....


... posing ala-ala Muslimah lak hihi....


esonya lagi...
yehaaaa.. last day.. dah nak balik dah.... time ni baru rasa rindu kat orang yg ditinggalkan hehe.... pagi tu pergi makan kat kedai Nasi Dagang 45 ringgit tu... alah, nasi dagang yang glamer dulu tu sebab dia jual kepala ikan dengan harga 45 hinggit..... ramai giler orang time tu... kena beratur nak tunggu tempat... tapi memang sedapppppp....

lepas tu pergi shoping keropok lekor kat Losong.. kat kedai Kak Jah.. orang kata kedai dia ni memang glamer sebab kopok lekor dia sedap... cuma yang tak bestnya orang2 kat sini tak user fiendly (ramah) lah.. nak jual pun macam nak tak nak ajer, huhu sabar ajerlah... beza sangat kalau pergi kat Kelantan....

... singgah sat kat Masjid Terapung...

petangnya...
balikkkkkkkkkkkkkkkkk... mizz u papa................

... sayonara... lain kali datang lagi....


3 yang komen:

Anonymous said...

alaaaaa..
dh balik ke..
jap nye g kursus..
xpuas jd single lg..
hahahaha..



~aku yg xsempat mengalami dunia single~

Mamy Adam Kimy said...

kak yah la wei bukan kak jah hehe. Bes ek nasib pi ngan geng yg suka bejalan gak wakaka. smpi naik lenguh kaki aku sbb asik pi payang ahaqs. Nak ucap mekasih byk2 pd ko ngan en ajip sbb sudi menumpangkan aku ke KLIA :) ye

~~@lyci@~~ said...

papa
hui, kamu suka ekkk saya takde.. ooo, wat muncung panjang...

mamy adam
ohh, kak yah ke.. tersilap lak hehe.. betullah... tak leh lupa insiden hari jumaat tu haha...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com