Nuffnang Gadget

May 9, 2008

Honeymun @ Pangkalan Balak...

Tarikh : 3 May 2008
Tempat : Pangkalan Balak, Melaka
uiiihh, honeymoon tu haha...
ni kira ala-ala honeymoon lah.. sebab lepas kahwin kitaorang tak gie jalan mana2 pun lagi..
kira ni lah 1st time cuti kat luar.. kalau tak kat rumah or rumah mertua ajer...
balik dari Zoo Melaka tu, terus kitaorang berdesup ke Pangkalan Balak...
ni tempat feverat en ajip ni... dia kata dolu-dolu zaman dia belajar kat UiTM Lendu dulu,
nilah tempat lepak dia.. nak release kan tension.. ambik-ambik angin...
tempat dating haha, ye ker papa...

ok, kitaorang sampai dalam pukul 8.00 malam... terus pergi cari chalet...
tanya beberapa tempat banyak yang full.. almaklumlah weekend...
nasib baik ada satu tempat yang masih ada kosong.. RM 65 semalam.. oklah tu (gaya saida)..
chalet papan, ala-ala kampung gitu....
dan kisah yang tak dapat dilupakan...
masa en ajip gie booking bilik...
masa tu aku tunggu dalam kereta, tak larat nak jalan... dah nak terkucil haha...
pastu en ajip call... dia cakap orang tu nak tengok surat nikah...
aduh, kecoh betullah mamat ni.. ni lah 1st time kami menggunakan surat nikah bukti kami dah kawin haha.. mesti tak percaya yang kami dah kawin.... macam-macam hal...

apa-apa pun kami enjoy kat sini...
release sikit kepala otak dari memikirkan pasal kerja....
pasni kami plan every month datang lepak kat sini kan papa...


... lalu depan Melaka Sentral.. lama betul tak berjalan ke Melaka.. dah banyak perubahan...
... our dinner @ tepi pantai.... makanan kat situ besttt.. makan ikan bakar, kerang bakar, otak-otak....

.... posing kat chalet.... konon-konon romantiklah ni :p ....

.... bestnya pagi2 hirup udara segar kat tepi laut....

.... papa dengan gaya ala-ala machonya... bajet hansem masa ni papa haha...

... hui, sambil joging pun bole posing2 lak ...

5 yang komen:

viruspadu said...

bestnyaaaaaaaaa

nak ajak en.laloque gi melaka gak la kalu mcm ni hehehehe

~~@lyci@~~ said...

memang bestttt...

yess, nnt leh ajak en laloque... bising2 kat telinga dia sikit hehe...

Anonymous said...

bestnya dpt lepak tp pntai..
lama gile x g tmpat tu..
rindu tol suasana die..


uih Pn Viruspadu..
mana leh g port sama ngan kami..
nnt terselisih plak..
hahahhaa..


~aku yg xsbr nk g pntai lg~

Faizah_Haris said...

adoiiii....jelessss neh
hehehhe...nak g coti2...tolonggggg!!!

© OD said...

Fullamak... gambar yang kat chalet tu, samar-samar gitu. Canggih... bahagianya tengok orang hanimun ni... nak hanimun lagi sekali la jugak... huhu.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com