Nuffnang Gadget

June 12, 2008

Ganu Kita Lagi...

entry dah basi....

2 hingga 5 Jun dulu aku kursus lagi kat Terengganu.. kali ni kat Gem Beach Resort, Bukit rakit... jauh jugak lah dari bandar KT, dalam 20 km.... kursus ni anjuran JPA.. so, saper-saper yang kerja gomen tu faham lah kan stail kursus JPA ni memang padat... tak boleh nak mengular-mengular... aku pergi ngan opismate aku, Kak Raf....

resort ni memang besttt, dekat dengan laut... bilik aku pun menghadap laut.... cuma rasanya laut ni tak sesuai untuk aktiviti mandi-manda kot.... sebab kalau tengok laut ni memang menggerunkan.. tapi view cantikkk.... so, kalau saper-saper yang berhajat nak berehat bolehlah ke sini... sebab dekat sini pun ada swiming pool jugak bagi sape-sape yang nak mandi... cuma aku jer tak sempat nak round-round resort ni... yang aku tau tempat makan, tempat kursus ngan bilik.... tambah dengan cuaca kat Ganu masa ni yang panas terikkk....

cuma hari ke-3 kursus baru pihak JPA bagi perlepasan bagi saper-saper yang nak outing.. kebetulan opismate aku ni ada member kat sini.. dan dengan rela hatinya member dia ni mengofer diri nak hantar kan kitaorang pergi ke Pasar Payang... pastu dia kena balik ke opis sebab dia bertugas untuk SUKMA.. petang dia jemput pulak, pastu bawak ke Masjid Kristal... pastu bawak pulak ke Losong beli keropok lekor Kak Yah lagi.. (Mona, betul tak aku sebut tu, Kak Yah kan hehe..).. pastu terus hantar ke resort... on da way nak balik nilah jalan jam sebab kenaikan harga minyak, orang berebut-rebut nak isi minyak... nak dapat minyak murah punya pasal.... thanks a alot to Kak Asmah.... baik sangat akak ni....

cuma yang tak best tak dapat nak shoping sangat kat Pasar payang .. memang mahal giler barang time ni... cuma sekolah kan + ada SUKMA lak... masing-masing naik harga... harga batik yang aku dapat RM 150 pun tak dapat time ni.. paling-paling boleh bagi kurang RM 165.... itu pun kena pandai tawar...

apa-apa pun kursus ni memang besttt.. bermanfaat untuk kerjaya dan tugas harian aku...

~ aku yang dah malas nak gie kursus lagie.. sian tinggalkan hubby huhu ~


1 yang komen:

Mamy Adam Kimy said...

nasib kita borong batik siap2 aritu kan. Besela peniaga ni kalau ada musim2 cuti ke event ke brg kompom mahal. Amik kesempatan sungguh. K gud kali ni betol = Kak yah hehe. Telior siot tebayangkan kepok lekor itew.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com