Nuffnang Gadget

June 12, 2008

Pengalaman Pertama Naik Bas...

pengalaman yang best :
1. Sentiasa bersama dengan hubby.. pergi kerja sama-sama... balik kerja sama-sama.. bangun awal sama-sama... balik lewat sama-sama... terbungkang sama-sama sampai tak ingat dunia (letih lah katakan hehe...)

2. Tak letih nak drive... boleh rest.. pergi tido.. balik tido....

pengalaman yang tak best :
1. Kena kuar rumah awal sikit.... sebab bas jalan pukul 6.40.. kalau lambat tingggal....

2. Disebabkan aku naik bas ni tak dapat pas bulanan sebab dah full, terpaksalah bayar harian... so, terpaksa lah carik sit yang kosong.... ha ni nak strory sikit citer pagi tadi... pagi ni en ajip bawak keter punya lah best... drift lah katakan... so sampai awal lah pukul 6.30.. sama sampai dengan bas... so, aku terus naik duduk sit yang aku duduk petang semalam sebab aku tengok sit tu kosong... so dalam kepala dah fikir dah mesti orang tu gi kursus ker, cuti ker.... lepas tu ada lak sorang minah ni masuk terus kat tempat aku.... siap cakap lagie tempat saya... aku pun bangunlah.. fahamkan menumpang.... belum aku tanya sebelah dia kosong ke tak, dia dah cakap awal-awal " ha sebelah ni pun ada orang jugak..."... so aku pun oklah, terus aku duduk tempat opismate aku sebab dia kata harini tak naik bas sebab ada seminar kat Seremban.... baru jer aku duduk akak kat belakang tu pulak sedap jer sound aku... "dik, tempat ni pun ada orang... budak lelaki...".... aku terus jawab .. "ha tau kak, tapi arini dia takde....".. terus akak tu diam..

nasib baiklah bas tu gelap, tak bukak lampu terang benderang... kalau tak mesti nampak pipi aku yang dah merah tu... malu nya.... nampak sangat macam terhegeh-hegeh lak naik bas... dalam hati aku dah tekad, balik ni aku nak gie tanya kat bas Tranasional ada tak gie Putrajaya.. sebab member aku kata dia pernah naik dulu....

yang sakit hati lagi, aku tengok tempat minah yang aku duduk sit dia tu, kosong ajer sebelah tu... cuba cakap elok-elok kat aku .. "tempat sebelah ni memang ada orang, tp tak tau ada ke tidak arini.. u duduk lah dulu.." ha, kan sedap jer bunyinya..

moral of the story : balik kang aku nak tengok muka minah yang kerek tu... alah, mcm lah dia sorang bayar tambang.. aku pun bayar jugakk lahhhhhhhh.... hari-hari lagi.. kalau genap sebuulan aku bayar RM 200. awak tu baru bayar RM 130 pun dah kecohhhhhhhh...
(ayat sakit hati ni hehe..)

3 yang komen:

Anonymous said...

uih..
sapa minah kerek saound ma tu..
meh pa sound die lik..
kuang ajar tol..
kerek gila..

dh la bayar murah..
ma byr lg mahal dr die..
angin plak dgr kisah ma ni..

xpe..
nnt bgtau pa minah mana 1..
meh pa usha die..opss..silap..
pa sound die..


~aku ksian tgk bini aku kena sound~

shaifulsafar said...

hehe...kan pendekar dah masuk gelanggang...hahaha...

cam ne la zura gi keje kat putrajaya naik bas nih?...mana laluan nya?...naik dari seremban then patah balik ke putrajaya ke?...confius ni...

Mamy Adam Kimy said...

wahhh da naik bas ke caiyok2 hehe. Aku pun hangin baca kisah ko ngan minah kerek tu. Da mcm budak skolah lak rebut2 tempat. Kalau ngan aku yg lazer ni kompom da kene minah tu huhu. Mmg kalau kita baya bulan tempat mmg sama ek? aku baru tau hehe. So kalau ko da baya bulan nti ada lg ke tempat kusong? papepun slamat bejuang naik bas. Leh tdo jek tayah nak pk drive. Tapi kalau da be -2 nanti kene pk balik sbb taleh penat2 sgt :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com