Nuffnang Gadget

August 15, 2008

1st Entry Bulan Ogos...

wahhh, lamanya aku tak update blog..
ni lah 1st entry aku utk bulan ogos ni..
nampaknya sekarang mood aku berblog dah semakin lemau...
sejak2 pregnant nie..
aku pun tak tau nak ngomel apa...
jap2 nak fikir nak story apa ekkkk...
sebenarnya banyak story nak di story kan...
tapi lemau punya pasal, simpan dululah yer story tu...

------------------------------------------------------------------
ok, meh lah aku story sikit perubahan aku sejak2 pregnant ni..

1. morning sikness yang teruk... asyik muntah memanjang.. makan sikit pastu muntah..
pastu tak lalu nak makan... tengok org makan cam sedapp ajer...

2. skarang kalo makan suka mintak orang punya.. rasa yang kat orang tu cam sedap jer..
huh, nasiblah yerkk kawan-kawan hehe....

3. berat badan pun dah makin turun.. orang lain time pregnant badan makin naik..
aku lak makin turun.. dulu berat aku sebelum pregnant 47 kg.. sekarang ni masa check-up dulu aku timbang 43 kg jer.. huh, harap2 pasni naik lah balik badan aku...

4. tak boleh bau yang wangi-wangi.. rasa loya.. sekarang minyak wangi save, sebab aku tak pakai hehe.. en ajip pun skrang gie kerje pakai minyak wangi kat opis haha...

5. yang paling ketara perubahan aku MALAS yang amat sangat.. ya ampun, aku skarang memang malas nak buat kerja.. rasa nak tido ajer... agak-agaknya beby boy kot kan...

6. dah tak suka tengok bunga.. aku ni memang gila kat orkid.. tapi bila pregnan ni, aku pening tengok orkid.. dah takde nak belai2 orkid dah.. sian kat orkid aku.. takpe, tunggulah pas aku bersalin nanti.. aku jaga balik orkid tu...

ha, tu je kot yang aku terfikir buat masa ni.. nanti kalau aku teringat aku tambah lah lagie..
oh ya, mesti korang dah lama tak tengok wajah kesayangan aku nie kan..
almaklumlah, dah jarang posing2 nak interframe...
nantilah, aku ada mood nanti aku posing-posing maut lagie..
ok, babaii....

4 yang komen:

nizza-abira said...

tu la penangan org mengandung...
serba tak kene kan kak...
harap2 mabuk akk tu berakhir tak lama lagik....
take care! :)

chot said...

semoga ko sabar menempuhi cabaran2 yg mendatang..amin..

shaifulsafar said...

alahai...kesiannya, dugaan org mengandung tu...sabar je la... yang pahit tu akan jadi kenangan indah nanti...hehehe

InT@N said...

ala kesian nye kat akak... take care k... nnt posing2 la nk tgk pic yg latest =P

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com