Nuffnang Gadget

September 24, 2008

Aku Dah Start Gantung Periuk :)

start semalam aku dah start gantung periuk dah hehe..
bukan ape.. semalam kan gomen dah dapat gaji + bonus ..
so, time ni lah aku baru nak terhegeh-hegeh beli persiapan untuk raya..
sebelum ni kan aku ala-ala tak larat nak berjalan..
ni kira dah sihat sikit lah hehe...
maknanya kami berbuka kat luar ajer lah...

so, semalam kami pergi area Bandar Baru Bangi..
plan asal nak pergi survey perabot kat satu kedai perabot ni..
(ni pun dapat pamplet .. pastu ada diskaun gila-gila)..
tapi carik-carik kedai tu tak jumpa-jumpa..

pastu kami singgah kat Bangunan PKNS jap..
cadangnya nak berbuka puasa kat Cempaka Rimba..
sebab teringin nak makan chicken chop kat sini sedapp..
tapi tengok semua meja dah full book..
frustnya aku... terus en ajip kata beli kata param kat belakang ni jerlah...
buat alas perut.. aku pun beli lah karipap sardin rm 1.00..
tapi dalam ati frust sebenarnya nak makan chicken chop...

lepas kami berbuka dalam kereta, terus en ajip ajak pergi Warta..
sbb aku kata nak carik baju kurung raya...
walaupun perut dah besar, nak jugak lah pakai baju kurung time raya..
dapatlah sepasang baju kurung pahang + sehelai tudung..

pastu en ajip tanya nak gie mana???
aku cakaplah kan papa kata nak survey perabot..
pastu nak buka puasa.. perut dah lapar giler ni...
alih-alih en ajip drive gi kat kedai chicken chop tu balik..
eiiii, dalam ati aku punyalah suka..
terlepas hajat aku nak makan chicken chop...
ni bukan mama yang nak makan tau papa, beby yg nak hehe...

pas makan en ajip ajak survey kedai perabot kat depan PKNS ni..
survey tengok harga pun boleh tahan gakk..
terus kami rembat set sofa + kabinet tv + meja makan...
tunggu aku update entry seterusnya yer....

8 yang komen:

Anonymous said...

gantung periuk ek..

ok gak tu..

rest plak..

dh sebulan kita msk kt umah..

hehehehe..

mkn luar..ma blanje..

gaji n bonus ma lg byk dr pa..

huhuhuhu...

tercapai gak hajat nk mkn chicken chop..

walau pun kena tunggu..

hehehehe..

pas2 shoping perabot..

umh kita akan berubah arini..

tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...


~aku yg x sbr nk balik umah sbb dh beli perabot~

InT@N said...

oowww besh nye mam chisken chop... =P

SiKecil Yg Nakal said...

aku x sbr nk lik umh...

huhuuhh...

~ct~ said...

raya kang kami pi serbuuuu rumah zura & en ajip ekkks..tak kira ape sekali pong, kene wat open house hahaha...satu BTM nak pi..

ghimau said...

chicken chop memang favourite aku ni :)

Puteri Mona said...

Aku nak gi gak raya!!!! tak kira!!!
hehehe. Zur nantiu haplod gamba perabot lak ek :)

@in said...

kak.. mano gambo akak..teringin nak tgk perut yang dah ke depan tuu..ahaks...

Faizah_Haris said...

cakkk!!! lama tak jenguk sini.....mak yungg sihat? hehehe....amboi gantung periuk sudah??

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com