Nuffnang Gadget

September 12, 2008

Berbuka Hari Ke-11..

huhu, jeles tul aku tengok dalam blog memasing dah letak entry menu berbuka..
aku ni je baru terhegeh-hegeh nak interframe letak...
yelah, semenjak dua menjak ni mood berfotografi aku dah datang balik...

so, nak citer lah ni..
aku sejak berpuasa ni memang meroyan betul nak memasak..
aku rasa sejak start puasa sampai hari ni memang aku masak kot..
kadang-kadang adalah beli jugak lauk yg berkenan..
tapi aku tetap masak tambah lauk sikit-sikit macam goreng sayur ke..
sampaikan en ajip pesan "mama jangan masak banyak-banyak tau.."
yelah, dah kitaorang berdua jer yang makan..
kang tak habis membazir pulakk...

so, semalam menu kami takdelah grand sangat...
setakat masak bodo-bodo jer..
tapi yang bestnya kami tetap berselera makan..
en ajip kata ni masakan kampung.. tambah sampai 4 kali lagi..
huhu, bangga akak tau hehe...
tak kisahlah korang nak kutuk ke ape.. yang penting aku masak sendiri taww..
puas hati..
ok, jom tengok...


... telur dadar.. ni en ajip yg masak.. diberi nama Telur Dadar Balck Paper ...
.. sambal goreng sardin .. tambah kentang ngan letak kicap skit..

... ulam pucuk ubi cicah sambal belacan.. ni memang menyelerakan..

... sambal belacan dan tempoyak.. pembuka selera ni.. yang tukang pegang en ajip hehe...

... cekodok ikan bilis... tetiba lak aku teringin nak makan cekodok ikan bilis cicah ngan sambal sardin.. hmmm, sedapp...

... sambil-sambil tunggu buka tu kami tengok cerita Sutera Maya.. aku tak faham sangat cerita ni sebab sibuk masak.. yg pengikut setianya en ajip lah..

5 yang komen:

ghimau said...

Huhuhu.. bestnya, banyak makanan.. :P

Anonymous said...

uih...

menu tu mmg sedap gile..

selera kg..

nmpk simple je..

tp mmg sedap..

bini msk plak..

perghhhh..

tht y 4x tmbah nasik..

hahhahaha...



~aku yg suka tgk drama time buka n sahur~

nizza-abira said...

syabas coz masih memasak walaupun sedang berbadan dua... :)
tabik kat en.ajip, sampai 4 x tambah. kalo hb niza, nak abis sepinggan pun payah... madang aje tak de selera... :(

Norsya said...

ee..sedapnye..:P

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak...
n selamat melalui 40 minggu yang indah.....satu pengalaman manis yang sukar dilupakan....
salam kenal dari akak n family..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com