Nuffnang Gadget

November 28, 2008

Gie Check Up...

semalam aku cuti..
sebab kena pergi check up ibu preggy...
tapi semalam aku kena buat MGTT...
MGTT tu pada sesiapa yang tak tau ujian nak uji ada kencing manis ke tak..
yelah, dulu lepas raya kan berat aku naik 2 kg lebih..
so, doktor suruh buat ujian tu takut ada kencing manis..
so, masa kena buat ujian tu aku kena puasa start malam tu pukul 10..
sedih tau kena puasa.. pagi tu memang rasa lapar lah..
sebab dah biasa kan pagi-pagi pukul 6.30 dah minum susu..
beby masa tu memang menendang giler..
lapar agaknya.. ish, beby pun tau lapar haha...

so, masa aku tengah siap2 pukul 6 lebih tu en ajip bangun..
yelah, semalam pun dia cuti jugakkk... pasal kekasih gelapnya tu lah..
dia kata nak ikut aku gie check up.. takut aku pengsan lak kang..
aku sampai klinik memang awal.. kul 7.20 dah sampai..
tengok orang dah beratur dah.. nasib baik aku tak payah beratur sebab
nurse dah pesan terus pergi kat kaunter cakap buat MGTT..
en ajip boleh pelik lak tengok orang pregnant ramai sangat...
ha, baru papa tau macam mana azabnya pergi checkup..
so, dalam pukul 8.15 nama aku dah kena panggil ambik darah..
pastu yang kena minum air gula.. korang bayang kan air gula yg kita bancuh air tu..
punyalah pekat.. banyak lak tu.. satu mug besar.... nasib baik ada rasa oren..
pastu aku kena rest kat mana-mana.. nanti dalam 2 jam datang balik...
tak boleh makan lagi.. minum air kosong jer boleh..
kalau muntah nanti kena buat balik semula..
huhu, memang azab lah.. korang bayangkan dengan perut lapar..
pastu kena minum air gula... memang rasa loya nak muntahlah..
tambah lak rasa nak pening.. sib baik ada papa tolong teman..
kalau aku sorang sure aku balik rumah gie tido jap...

dipendekkan cerita dalam kul 10 lebih kena ambik darah balik..
so, resultnya normal... pastu buat check up macam biasa...
sambil-sambil nak tunggu checkup tu aku sempat habiskan biskut sepeket..
dengan keropok sebungkus... selesai semua dekat-dekat pukul 12..
terus ajak papa gie makan.. kebulur giler aku time tuh...

yang bestnya, kali ni gie check up ada lak kameraman ikut sekali hehe...
orang pun pelik jer tengok en ajip siap ambik-ambik gambar lagie..
ahhh lantak lah papa kan...

... cheh, aku buat-buat tak pandang.. kang posing2 ape lak orang kata kan ... akak kat belakang tu pulak yg over senyum.. mamat sebelah ni pandang sipi2 jer..

... tengok, macam2 gaya dia ambik gambar ...

... ni botol air memang aku bawak pergi checkup ...

... kad ni pun papa ambik gak.. layannnnnnn ...

1 yang komen:

payarumput21 said...

Salam..

Alahai.. perkara yang paling takut.. jarummmmm.. boleh hysteria kalau nak kena jarum dgn doktor..

Sakittttt..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com