Nuffnang Gadget

January 22, 2009

36 minggu...

huhu, diam tak diam aku sekarang ni dah 36 minggu dah...
tunggu masa jer nih bila-bila nak bersalin...
dalam hati excited sebab tak sabar nak tengok muka beby...
tapi takut pun ada gak.. yelah ni 1st beby kan...
sakit bersalin smua tak tau lagi camne..
harap-harap smua dipermudahkan olehNya..

oh ya, semalam aku pergi check up...
memang suprise lah sebabnya nak tau result beby mcm mana..
sebelum nih beby masa tak betul lagi kedudukan dalam perut..
doktor dah cakap dah kalau 36 minggu still tak betul jugak..
aku kena refer kat hospital... mesti kena bersalin operate..
tapi alhamdulilah...
puas lah malam-malam dok usap-usap perut..
pujuk beby suruh pusing... sian kat mama...
tengok-tengok result scan semalam kepala beby dah kat bawah dah....
baik betul beby aku nih...
dengar kata...

so, perkembangan aku masuk 36 minggu ni...
1. berat dah tak naik dah... maintain 54 kg...
2. makan pun dah tak lalu sangat... makan sikit-sikit tapi kerap..
3. rasa loya + nak muntah selalu.. macam morning sickness dulu...
4. perut dah makin berat... jalan pun slow motion jer..
5. selalu betul rasa nak buang air kecik.. asyik nak gie toilet jer...

~ aku yang dah tak larat nak berjalan ~

3 yang komen:

Anonymous said...

pa pun takot gak..

hahahha...


~aku yg risau~

shaifulsafar said...

dah nak dekat bersalin la ni.... Ajip, make sure ko ade kat sebelah wife kat labour room (kalau tak operate)... semoga semuanya selamat...

jacker said...

able556
bay582
nit5489
pastor6475
ream6243

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com