Nuffnang Gadget

January 9, 2009

Entry 2009..

salam smua..
masih belum terlambat lagi kot untuk aku ucapkan
Selamat Awal Muharam...
Selamat tahun Baru 2009...

wah, pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru...
maksudnya dah bertambah lah lagi umur kita...
tapi I tetap maintain ayu you...
cuma time ni jer badan macam kena pam...
tapi I rela jer.. demi baby yg dalam prut nih hehe....

mungkin korang perasan kan blog aku ni dah selalu na bersawang..
entahlah, semenjak dua menjak coti lama nih, tetiba jer malas nak update blog..
pada hal banyak cerita cerita aku nak story...
nantilah, bila mood rajin aku nak update blog sampai..
aku update bebanyak sampai korang nak termuntah lak baca hehe...

so, apa ekkk azam tahun baru korang...
aku bab-bab azam nih malas tul nak cerita..
bukan apa, takut nanti tak tercapai...


tapi ni dulu kot setakat yg terlintas kat kepala aku sekarang ni :

1. Insya Allah, tahun nih aku bakal jadi seorang ibu.. dan azam aku nak jadi ibu terbaik utk anakku... aku nak didik anak aku nanti jadi insan yg berguna.. bagi ilmu dunia dan akhirat...


2. Of course nak jadi isteri mithali utk suami ku yg tercinta.. papa, mama dah jadi isteri mithali ke blum hehe...


3. nak kuruskan badan balik lepas bersalin... nak kiut-miut jugak mcm time anak dara dulu.. tapi tak mo lah kurus sgt.. org kata sedap mata memandang hehe...


4. nak banyak kan duit simpanan untuk masa depan.. nak simpan duit.. target aku dalam 2 atau 3 tahun lagi aku dah duduk rumah sendiri dah...

ha, itu jerlah yg aku terfikit setakat nih...

... apa ekkk motif letak gambar nih?? ni lah gambar aku masa baru kawin dgn skrg.. ha, bezakan... ni smua jadi motivasi nak kuruskan badan balik mcm dolu-dolu hehe...

4 yang komen:

payarumput21 said...

Salam..

Hmmmm.... nak kurus lepas bersalin.. cara paling senang dan menjimatkan.. "BREASTFEEDING"...

All 3 anak2 akak.. kesemuanya susu badan.. sekalipun bila dah start kerja.. the youngest sampai umur dia masuk 2 tahun.. Alhamdulillah..

but.. before deciding to do o.. make sure you are ready emotionnaly and mentally.. and have your partner to support you 100%.. sebabnya??? ianya memang mencabar..

best of luck... :)

SiKecil Yang Nakal said...

insyaallah.

ma akan jd sorang ibu n isteri yg baek..

ehehheeh...

jgn takot payarumput..

patner Alycia alway support die..

tol x ma..?

eheheheh

~aku yg akan bergelar PAPA~

shaifulsafar said...

saya menyokong apa yg dikatakan oleh payarumput.....

jgn risau la nak susukan anak.... alasan nanti badan tak cantik, tak firm la..tak tu tak ni....ish..

anak yg minum susu ibu ni.... insyaAllah, lebih pintar berbanding dgn yg lahir-lahir terus susu LEMBU sepenuh masa.... :-)

p/s: kalau dah biasa vogue.... bleh maintain punye...jgn risau...hikhik

sticker said...

able556
bay582
nit5489
pastor6475
ream6243

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com