Nuffnang Gadget

April 30, 2009

All About Adam...

ni kes mama malas nak buat entry banyak-banyak tentang adam..
so, sekali tajuk jerlah + jimat masa sikit...
sebenarnya banyak citer tentang adam dari lahir sampai sekarang ni...
lagi pun harini aku baru dapat transfer gambar adam dalam handphone
kat pc.. kes kabel hilang... ni pinjam opismate punye...
so, layan jer lah cerita adam ni...
sekarang cerita adam lagi banyak dari cerita mama huhu...

~ Adam dan Upin ~

ni entry request dari Mamy Cu a.k.a Acu adam...
dia nak tengok gambar adam bersama upinnya...
sabtu lepas aku pergi alamanda beli barang rumah sikit...
nampak pulak kat stall ada kartun Upin.. cute sangat..
terus belikan untuk adam...


... seronok betul adam dapat patung upin.. upin adam yg ni kecik jer.. tapi adam dah ada upin besar mama beli kat pasar tani... malam-malam upin tido sebelah adam hehe ...


~ Adam dalam car seat ~


ni lah rupa ada duduk dalam car seat nak pergi rumah ibu...
cenonet jer dia dalam car seat tu...
ada masa dia ngantuk dia tido jer..
tapi time mengamuk melalak tak ingat tu aku buat dekk jer drive...
sampai baru pujuk...

~ Adam With Kak Timi ~

ni adam dengan Kak Timi...
kak timi ni kakak saudara adam a.k.a anak buah aku...
time aku pantang kat rumah mak aku kak timi lah yg jadi pengacau adam..
sebab mak aku jadi baby sitter dia ....
sekarang usia kak timi dah 10 bulan..
lasak memang tak ingatlahhhh... mengalahkan budak lelaki...
suka duduk bawah buaian adam time adam tido...
curik botol susu adam...
lame lah tak jumpa timi... rindu pulakk kat dia...




... ni masa aku bawak Timi pergi Giant Nilai.. lasak sangat bila dukung.. kena duduk dalam troli ...

~ Adam di NICU ~

untuk pengetahuan semua, ada dimasukkan ke NICU Hospital Serdang
2 hari lepas lahir.. sebab masalah dengan air kencing dia yg ada campuran darah...
tapi result air kencing dan darah semasa kat NICU ok.. lepas 2 hari adam admit..
doktor kata maybe komplikasi semasa proses kelahiran...
memang sedihlah bila doktor bagitau adam kena hantar kat NICU...
yelah, aku kan 1st time ada anak.. pastu adam memang menyusu badan pulak tu..
so, rasa tak sampai hatilah tengok dia kena duk kat sana.. nanti mesti dia nangis nak susu...
walaupun ibu boleh duduk sana susukan baby, tapi kesian aku tengok dia..
aku asyik nangis jer.. nasib baik papa ada bagi kekuatan kat mama..
papa cakap takpelah adam duk situ.. biar adam betul-betul sihat..
memang kena tahan hatilah bila pergi ke NICU...
sebab ramai sangat baby kat situ dengan macam-macam masalah...
lagi-lagi tengok baby yang kena masuk wayar sana sini...
nasib baik adam behave jer kat situ... dia tido jer..
time aku bagi susu baru dia bangun...
nanti 9/6 kena follow up balik adam kat Hospital Serdang...



.. macam nilah adam kat NICU.. tido jer... baby bising-bising nangis pun dia buat dekk jer ...
... adam pakai baju hospital kat NICU.. color pink lagi ...

... alhamdulilah.. adam dah boleh admit ... ni adam nak bawak balik rumah nekma ...

1 yang komen:

payarumput21 said...

Salam Alicya..

Hmmm.. memang sedih bila anak dimasukkan ke hospital.. but.. untuk kebaikan.. tahan hati je la..

Aiman dulu dilahirkan tak cukup bulan.. dengan berat cuma 1.4kg saja.. lama dia duduk di NICU.. sebulan.. and macam2 "wayar" bersambung kat badan.. :(

But untuk kebaikan.. semoga tuhan beri kesihatan yang baik untuk Adam, Mama juga Papanya..

Jangan sedih2 yea..

:)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com