Nuffnang Gadget

June 16, 2009

Aktiviti Hujung Minggu..

Sabtu

lepak-lepak kat rumah ajer.. melayan si kecik ni baru dapat skill meniarap... pantang terlentang kejap dah meniarap.. sampaikan malam-malam tido pun nak menangkup meniarap huhu.. plan petang nak gie jalan-jalan Alamanda... baru jer masuk kereta Adam tetiba dah melalak.. terus papa kata balik rumah Adam nak tido.. huhu, tension mama... yelahhhh, mama duk kat rumah ajer lahhhh...
... Adam dah terer dah meniarap ... chayok2 Adam ...

Ahad
lepak-lepak kat rumah... tapi hari ni target petang nak keluar gak jalan-jalan.. bosan wehhh duduk kat rumah ajer... Adam jaga pukul 2.30 pastu dah plan dah dalam kepala otak lepas ni Adam tido balik mama siap-siap.. nanti Adam bangun jer terus jer siapkan Adam.. pastu dalam pukul 4.00 Adam dah gosok-gosok mata nak tido.. tido kan Adam terus mama siap-siap.. tengok-tengok pukul 4.30 Adam dah bangun.. macam tau-tau jer dia nak berjalan.. tengok pulak mama dah siap pakai tudung.. lagilah dia tersengeh-sengeh kat mama... siapkan Adam terus jer keluar gie Alamanda pukul 5.15 ... baru jer kereta gerak Adam dah menangis dah.. agaknya Adam dah biasa kot masuk kereta mesti duduk dalam car seat dia.. ni mama lak yang pegang... ni yang dia nangis tuh... terus mama kata kat papa jomlah papa kita balik.. Adam dah nangis lahhh... dalam hati kata alah Adam ni, tak bagi mama jalan-jalan yer.. yelah, kita duduk rumah ajer lah.. tapi papa tak pusing.. papa terus jer gi Alamanda.. sampai kat Alamanda papa terus ambik Adam terus diam... ohhh, Adam time ada papa ngada-ngada ekkk nangis tak nak kat mama.. selalu kalau mama sorang-sorang ok jer huhu...


... muka budak eksyen tak nak dukung kat mama ... nak dukung kat papa jer huhu.. nanti mlm2 suruh papa wat susu, bole pa haha...

... Adam kecik2 dah nak naik beskal .. mama nak carik beskal Kak Timi lah ...

... haus lah mama ... nak minum susu jap ...

... papa bukannya carik mainan Adam kat Toy City .. tapi carik motor vespa nak letak kat opis ...

... mama cam biasa maintain ayu cun sebelah Adam kwang kwang kwang ...


2 yang komen:

Anonymous said...

adam kn lg suka ngn papa dr ma.

ahhaha

kan ma slau mrg2 die

tht y die x suka ngn mama

ngn papa..ok je..

ahahha

siap leh tdo atas papa lg

ehehehehe


~aku hepi tgk perkembangan adam skrg~

~~@lyci@~~ said...

alah..
adam tu mmg suka wat camtu time papa ada...
cuba papa takde, ok jer nak kat mama..
nak perhatian sbb pa selalu tinggal dia hehe..

~ aku yg hepi jugakk ~

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com