Nuffnang Gadget

July 22, 2009

Adam is 5 months...


pejam celik pejam celik, Adam dah 5 bulan dah huhu... sekejap jer masa berlalu.. macam baru semalam jer mama bersalinkan Adam.. so, perkembangan terkini Adam 5 bulan :

- berat dah naik 6.2 kg.. kus semangat... sekarang ni kalau mama dukung Adam rasa mama yang nak semput..

- meniarap dah ada improvement..

  • angkat-angkat bontot nak kedepan.. tapi rupanya kebelakang.. kalau letakkan kat toto, mesti pastu adam dah kuar dari toto..
  • dah boleh golek-golek.. so, kalau adam penat meniarap mama tak payah nak tolong baringkan balik..
  • dah boleh pusing-pusingkan badan.. well done sayang...

- kalau baring dah pandai pegang kaki... pegang kaki jer tau sayang.. jangan masukkan kaki dalam mulut dahlah huhu (kes belum nak ada adik lagi nihhh..) .. kalau pakaikan stoking calor merah lagi dia suka...

- aksi sembur-menyembur air liur makin menjadi-jadi... dan rambut mama gugur pun makin hebat..

- dah pandai tegur orang dah.. kalau nampak orang, pandai pulak tu dia menegur...

- pantang nampak mama pakai tudung, sure mengamuk kalau tak ambiik.. ni kes dah tau nak pergi jalan..

- sekarang adam dah pandai sikit berjalan... kalau letak dalam stroller dia senyap jer... kalau orang dukung lagi dia suka... and dia behave jer.. cuma mula meragam kalau nak tido...

- tido dah makin lasak... mama rasa sebelum tido adam tido sebelah mama.. bila terjaga mama tengok adam dah kat kaki mama..

... amboi, eksyen jer anak mama posing ...


... see, kan mama cakap adam dah pandai pegang kaki ...

... aksi adam tido.. sekarang asyik nak tido meniarap jer ...

3 yang komen:

InT@N said...

alaaa tomei2 nye adam....
mcm upin ipin...

me n de alisha said...

hi salam kenal...now Alisha pun dah 5 bulan, tapi tak pandai meniarap :(
tengok Adam dah meniarap dah ...good boy

~~@lyci@~~ said...

intan :
adam kembar upin..

me n de alisha:
Insya Allah.. alisha pasti dpt merniarap.. lmbt dgn cepat jer.. jgn paksa2 dia..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com