Nuffnang Gadget

July 31, 2009

Jusco Member Card Day...

wah wah wah.. mesti suspen jer kan aku kata ada projek baik punyer haha... memang semangat okeh nak pergi Jusco Member Card Day ni kat Equine... siap bagi tau kat papa lagi cakap nak cuti.. ni gie jalan-jalan.. dah lama dah wei aku tak gie shoping seharian sampai muak baru rasa nak balik.... ish ish tak baik ikut perangai setan.. setan gak lagi yang dipersalahkan, bak ikut kata Mummy Kepoci haha... sorry ar Mon, projek unplan.. aku ngan CT siap pakat-pakat cuti.. takpe takpe, next time kalau ada Sales lagi kita cuti ramai-ramai haha...

nak dijadikan cerita, semalam aku tak cakap kat ibu (baby sitter Adam) aku cuti... so, pakaian memang cun gilalah macam nak pergi pejabat... entah ar, aku ni rasa serba-salah lak nak cakap kat orang kata aku cuti nak gie shoping... pastu hantar anak rumah orang.. yelah, tak kisahlah sebab dah memang aku bayar monthly kan.. lagi pun susah bawak baby time orang ramai ni.. tapi entahlah, rasa bersalah tu menebal kot.. tu yang berlakon ala-ala gie opis tu haha.. takpe ar, tipu sunat jer kan....

okeh, sambung balik.. lepas sarapan semua, tengok jam baru kul 8.30 pg.. cakap kat Ct, mesti kita sampai dekat-dekat pukul 9.00.. okeh lah, sebab rasa-rasa memang orang 1st lah yang tunggu depan pintu... sekali bila sampai jer Jusco, ha ambikk kau.. tengok orang punyalah ramai dah tunggu depan pintu.. agak-agaknya dia orang bangun tido jer terus gie Jusco kot.. siap parking penuh sampai kena parking kat bumbung lagi.. huhu, unbelieveble...

bila guard bukak jer pintu... Serbuuuuuuuuuuuu.. apa lagi... misi pun bermula..
sebelum pergi, dah set dah dalam kepala otak nak cari benda-benda ni :
- baju tido adam
- baju basahan Adam
- kasut adam
- stoking adam
- seluar dalam aku
- blaus aku (sehelai aje)
- alas meja makan
- kusyen kecik
- pasu bunga + bunga (letak atas meja album)

tapi akhirnya yang beli (ikut senarai, color merah) :
- baju tido adam
- baju basahan Adam
- kasut adam
- stoking adam
- seluar dalam aku (TERbeli 2 set lagi)
- blaus aku (TERbeli 2 helai)
- alas meja makan (yelekkk)
- kusyen kecik (yelekkk)
- pasu bunga + bunga (yelekkkk)

TAMBAH :
- seluar jean jalan Adam
- singlet jalan Adam
- feeding set Adam
- botol susu Adam
- cadar


ha, ambikk kau.. tu ada lagi tu nak ambik.. tapi fikir malas nak beratur nak bayar terpaksa cancel... tapi memang berbaloilah beli time Member Card Day ni.. memang diskaun gila-gila punya... nasib baik tak pergi ngan papa.. kalau pergi dengan papa lagi banyak kot list yang TAMBAH tu haha...
p/s: papa, untuk papa takde ape-apelah.. ongkos tak cukup huhu.. takpe, nanti mama belanja papa time shoping raya kat SOGO ekkkk.. ok, swear....

3 yang komen:

Faizah_Haris said...

oowhhh pegiii jugekkk? huhuhu....faizah n hubby pun p serbuuu gakkk tp g lepas keje....hahaha....ramai siottttt..perghhh.....lenguh kaki rasa nk tercabottt...kul 11.30mlm baru balekk umahh terus fengsannn sampai 7pg??? perghhh hambekkkk...ahakss

mizz-siti said...

zura, ct tak sempat pun ambik gambar hasil borongan..mana taknya...balik tu, terus tumbang takleh bangun..masa ambik fahmi kat school pun macam di awang-awangan je..sampai ke malam takleh bangun..soping punye pasal...

cikhuhu said...

oi..
mane ada tipu=sunat
tipu=dose (haha ;-D)

oo memasing kmain lg ek,,
sggp tak pi kusus,,
lg sorg kmain sakit lg,
tp tem soping kmain la sehat ea..
lenkali singgah opis dlu,
amik den ;-D (amik cuti tetibe..)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com