Nuffnang Gadget

August 11, 2009

Floria 2009...

baru-baru ni ada event kira besar jugaklah kat Putrajaya ni.. Pesta Laman & Flora 2009 a.k.a Floria 2009.. actually dah seminggu dah berlansung.. tapi barulah terhegeh-hegeh Sabtu lepas nak pergi... lagi pun dengan keadaan sekarang ni, H1N1 yang dah merebak ni.. memang tak berani sangatlah nak bawak si kecik tu keluar berjalan-jalan.. baik lepak kat rumah tapi dalam hati meronta-ronta nak keluar.. kan aku gen tak reti duduk diam... tapi bila dah lepak kat rumah tu, mulalah keluar ayat "Papa, petang nanti kita pergi Pesta Flora yer...".. tak pun nak yang lemah-lembut sikit.. "eh papa, arini tak pergi mana-mana ker??.."..

aku ni kan pantang sikit dengar ada pameran flora ni.. lagi-lagi bila dengar perkataan ORKID.. tapi nak buat macam mana.. ada anak kecik ni terpaksalah berkorban... kira aku peminat ORKID yang kat rumah takde ORKID haha... orkid aku dulu-dulu yang ganas-ganas tu semua kat kampung.. sihat dalam jagaan mak aku + pemantauan aku sekali sekali (nak jugakk tu up diri sendiri :p )... takpe takpe Adam, pasni kat rumah kita tu mesti penuh dengan orkid.. mama swear haha.. (uihh, papa jangan marah ekk..)

ha dah melalut lak aku.. nak dijadikan cerita petang Sabtu lepas aku bawak Adam pergi klinik cek batuk + selsema dia... nasib baik klinik tak ramai orang.. kira dalam pukul 6.00 mcm tu dah siap.. kira laki aku ni macam faham-faham kemahuan bini dia ni... balik tu ikutlah jalan pergi Pesta Flora tu... aku pun apa lagi terbeliak lah bijik mata + hepi yang dicover-cover dalam hati... bangga ooooo laki bawak pie tempat yang bini suka haha... carik-carik parking penuh lah pulak.. terpaksalah parking jauh... tapi ORKID punya pasal acik gagahkan jugak kaki jalan.. adam macam bisalah dukung kat papa....

dan macam biasalah, kami kan dah lama tak berposing-posing.. kira keluar jugaklah kamera kompak tu... korang tengok jerlah gambar... tu pun bateri dah nak habis... kata tak plan nak pergikan... kalau plan nak pergi + bateri full mau gambar lagi hover ahakkk...

p/s 1: pasni kita mesti dapatkan DSLR tu papa... baru mama lagi syokkk nak posing haha..

p/s 2 : mesti korang kata aikkk nape lak tetiba gambar aku ada watermark... alasan pertama - suka ati akulah ... alasan ke dua - for me all the pictures have sentimental value.. so, memang hakcipta terpelihara aku dan laki akulah... dan sebagai tanda aku menghargai kretaiviti dan hasil kerja laki aku.. eh, ada ke orang nak curik gambar aku hahaha... sendiri tanya, sendiri jawab...

.. ni kat dalam khemah besar tu... macam-macam pameran bunga & taman ada ... acik suka ar gambar ni .... pandai Adam & mama posing ...

... kreatif kan ... badak tu di decorate guna kacang + kuaci ...

... gen mama dah ada kat Adam.. mana-mana tetap posing kan Adam ...

... punyalah ramai orang... tu laki sape lak tu :P ...

... Adam tengah bersungguh-sungguh pandang kartunis lukis gambar dia... terbang duit mama 20 hinggittt huhu ...

... walaupun acik peminat tegar ORKID, tapi acik tak dapat beli ORKID... huhu, sedih ni.. kira dapat posing kat ORKID tu pun jadilah ...

... pandang kamera lagi.. eiii, geram tul tengok budak ni ...

... belon panas yang menarik perhatian ramai ...

... tadaaaa.. dah naik balik dah.. memang rasa bersalah betul tak shoping sakan kat sini huhu.. tapi tak kisahlah, janji dapat lepas hajat gie sini.. tengoklah hasil borongan mama.. cuma bunga keladi itu sahaja.. tapi puas ati ooooo sebab dpt pokok display dengan harga RM 20 ... mama kan nak cantikkan taman papa :p ...

... inilah wajah kartun adam yang dah dilukis... kiuttt kan ... sibuk pulak dia nak posing sama ...

6 yang komen:

Puteri Mona's Glam Boutique said...

aku pun pi tapi tak bawak baby sbb ramai no org. Bawak adam jek. Aku pun da siap beratur nak lukih gamba camtu skali nak ujan. Maka balik jekla n abg tu kata leh buat kat bawah mesjid putrajaya tu. Aku nak buat satu pamili hehe. Adam Jr da makin bam bam la ye. Bape dah berat dia

Anonymous said...

huhuhu

penat oooo jln smbil dukung adam

mama die sibuk pandang bunga

huhu

ikot kn je la..

syg bini katakan

2 ari berturut g sana

ahahahha

tmn papa dh ok..

bunga lawa2..

taman mama bila lg?

ahahahahaha



~aku beli giant frog kt Floria putrajaya~

~~@lyci@~~ said...

mon,

adam sampai kat booth tu macam tau2 jer suruh org tu lukis gambar dia.. dah siap reaady dah pandang org tu.. sabo jer lah anak aku.. berat tunggu esok nak tau yg 6 bulan...

papa,
ooooo.. tunggu.. mama suprise.. nanti papa balik kejer jer tgk bunga orkid mama dah byk kat rumah wakaka...

~ aku yg dah beli penyiram bunga ~

nizza-abira said...

niza tak sempat nak pi
eh! bukan niza tp driver nya tak sempat nak melayan... :)

CatlinaFly said...

bestnye g floria..syok ni kalau g tembak gambar bungeeee banyak2! ;)

~~@lyci@~~ said...

nizza :
memang best bg yg minat bunge hehe..

catlina :
en hubby geram jer tgk org yg bawak DSLR.. belum ada rezeki lg nak ada..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com