Nuffnang Gadget

September 29, 2009

1 Syawal 1430 H ...

okeh, tahun ni giliran kami beraya kat kampung en ajip lak... so, sedih gaklah tak dapat beraya 1st raya dengan family sendiri.. 1st time ni tawwwww beraya di perantauan huhu... memang dah ikat kontrak macam tu masa mula-mula kawin dulu... gilir-gilir... nasib baik ada Adam.. kira excited jugaklah sebab tahun ni 1st time beraya bertiga...

ok, pagi raya tu aku dah siap bangun awal-awal.. malam tu lagi dah siap gosok baju aku, papa ngan adam... excited punya pasal... tapi aku macam pelik jer sebab kat rumah tu semua macam buat donno jer... aku pun tanyalah anak buah aku, nape semua orang tak bangun-bangun lagi... anak buah aku kata kat sini tradisi dia pergi sembahyang raya dulu, pastu pergi tahlil kubur baru sesi bermaafan.... ooooo, baru tau... kalau kat kampung aku lak biasanya kami bangun pagi-pagi kemas rumah, pastu sarapan sama-sama, pastu sesi bermaafan, pastu pergi sembahyang raya, pastu pergi tahlil kubur....

ok, jom layan gambar...

... adam sedondon ngan papa.. tapi baju adam tu terbesar sikit...

... adam with mama pulak ...

... sesi mintak maaf... biasanya kami dah siap-siap salam cium bagai kat dalam bilik.. tapi tahun ni kena buat kat depan ramai-ramai lak... segan pun ada.. rasa macam time nikah dulu hehe ....

... ni sesi adam mengutip duit raya pulak ...

... amboi adam, manjanya dengan atuk & wan ...

posing time :

... kami with FIL & MIL ...

... posing with dari kiri : shira (anak buah), along & kak ngah ...

... pose manja mama & papa adam ahakkkk ...


4 yang komen:

nizza-abira said...

wah! bertambah sonok raya tahun ni dgn kehadiran adam kan?
gambar2 pun cantek. ni mesti hasil tembakan dslr tu ye alycia?

apapun biru nampak masuk sangat dgn uols anak beranak :)

cikhuhu said...

dslr tu..uu
bile la aku nk bli nehh..
newey bile la bleh bgmbr cam pic last tu..ermm
slmt ari raye adam,,
cakap 'acik alin cute' bwu acik bg wit aye,,haha

~~@lyci@~~ said...

nizza:
haah, tahun ni seronok sbb ada adam..

cikhuhu:
acik alin kenalah awin dulu, baru leh posing cam mama & papa.. acik alin kan 'cute' (adam yg cakap)..

~~@lyci@~~ said...
This comment has been removed by the author.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com