Nuffnang Gadget

September 8, 2009

Shoping Raya...

Ahad lepas kami pergi shoping raya bawak Adam.. ni 1st time nak bawak Adam jalan-jalan lama sikit... selalunya jalan-jalan sekejap jer macam pergi Alamanda ker, pergi Nilai 3 ker... ni papa kata pukul keliling haha... misi utama nak pergi cari langsir sliding door + baju raya mama + baju raya Adam... papa???? papa punya misi mesti nak cari baju raya a.k.a baju kerja.. apalah papa ni..

so, 1st skali arah tujuan pergi Kamdar (Putarajaya) nak tengok langsir... tapi kain semua macam hampeh ajer... cancel lah.. terus lak pergi Warta (Bangi).. kat sini baru jumpa kain yang elok sikit... tanya-tanya terima tempahan lagi ke tak.. tokei tu kata boleh siap b4 raya tapi design biasa jer lah.. hmmm, aku pun oraitt jer lah.. janji langsir sliding tu bertukar wajah malulah 2 tahun pakai langsir pinjam mama aku hehe..

misi seterusnya nak beli baju kurung aku.. biasalah kat favourite butik aku kat sini, Butik Daun.. aku memang suka beli baju kurung kat Butik Daun ni sebab saiznya dah ngam-ngam soi ngan badan aku.. pastu color baju lawa-lawa.. up to date... kalau orang 1st time datang maybe kata mahal, tp as regular customer aku puas hati kat sini.. so, dapatlah baju kurung riau + selendang nak pakai raya... time ni aku carik-carik papa & adam.. tengok adam dah terlentok kat bahu papa.. siannya...

... alahai Adam, dah tertido dah kat bahu papa ...
pastu pergi kat Manjaku (Bangi) pulak.. sajer nak tengok baju Adam... kat sini baju yang cantik-cantik cuma Baby Kiko jer... beli lah sepasang untuk Adam... pastu papa kata dah alang-alang jom ar pergi IOI Mall (Puchong)... tengok adam ok jer.. tapi time ni dia meragam dah nak tido.. pastu plus dah kencing basah lenjun + nak susu.. buatkan susu Adam terus gie IOI Mall.. nanti sampai kat IOI Mall baru tukar baju Adam...
dan kat IOI Mall macam biasa shoping baju mama jugakk haha... papa puas servey2 takde yang berkenan... Adam nya baju pulak takde yang berkenan jugak + orang ramai.. susah nak pilih-pilih.. takpelah, nanti Adam nya baju kita carik kat Alamanda lah papa... sebelum ni berangan nak gie Sogo, tapi memandangkan dah ada Adam ni terpaksalah cancelkan hasrat aku tu sebab lebih kesiaankan anak.. mesti orang crowded giler + virus H1N1 sekarang ni... tunggulah Adam dah pandai jalan nanti baru syok nak bawak shoping jauh-jauh...
p/s : tetiba lak aku tershoping meja study Adam = nak letak mainan Adam+ kerusi sudut 2 = nak memenuhkan ruang tamu + tak payah nak tambah sofa baru.. bajet takde.. bonus tak dapat huhu...
... kat IOI Mall, carik pot jap nak isi tangki Adam ...
... time ni oarng sibuk pandang-pandang sebab mama posing cam model papa ambik gambar berangan tahap gaban ...

1 yang komen:

Anonymous said...

fuyoooo..

byknya ma shoping

hhuhu

dimana sj kita g,..tntu ada bekalan ma utk di bw pulang

aahahha..

sian kt papanya..

lom smpt nk shoping2..


just usha2 je..

xpe..ada ms lg..

hhuhu


~aku yg pukul keliling bw bini n adam shoping raya...smpai overdose..heheh~

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com