Nuffnang Gadget

December 10, 2009

Adam Dah 9 Bulan...

harini genap Adam berusia 9 bulan 3 minggu dan 1 hari... lambat sikit mama buat mile stones adam untuk 9 bulan... sorrylah adam yer... mama la ni busy sikit akhir-akhir tahun ni... ok, jom mama story perkembangan Adam 9 bulan ...

1. berat bulan ni tak timbang sebab 9 bulan Adam takde check-up (adam dah check-up 2 bulan sekali)

2. dah pandai merangkak dengan lajunya... bravo Adam, bravo... tapi kadang-kadang Adam malas... asyik nak mengengsot jer keje dia...

3. dah pandai duduk dengan jayanya ... siap buat duduk katak lagi... tak caya tengok kat bawah...


4. sekarang tengah lasak nak panjat-panjat.. habis semua dia nak panjat... sofa, meja... alas meja tu pantang terletak atas meja, mesti habis adam tarik ke bawah... adam lagi rajin berkemas dari mama huhu...
5. skill mengemas Adam makin terer... hari-hari nak kemas majalah mama...

6. Pandai dah kenal cerita kartun yang dia minat... kalau dia tido, tetiba dengar music Mickey Mouse terus celik mata... lagi satu kalau dalam buai, tetiba kat TV ada cerita Upin Ipin, memang sanggup tengok dari dalam buai...

7. Makan kuat ... selalu pergi mana-mana kena standby biskut ke, roti ke... kalau tak nanti dia melalak kalau tengok orang lain makan... lagi satu, kalau pergi kedai makan, tengok kita tengah makan, bagi biskut dia tak nak... nak apa yang kita makan...

8. dah pandai sebut papa, mama, mamam, babaiii.... tapi yg selalu sebut papa jer lah.... sebut mama time nangis jer huhu... kecik ati mama...

9. Dah pandai dah main remote tv... kalau tengah tengok tv, tetiba siaran dah bertukar cerita kartun, ha tu adam punya kerja...

... budak yang dah 9 bulan .... ni pakai baju tido yang mama beli kat pasar malam haha ...

aku yang seronok tengok Adam membesar depan mata,
a.L.y.C.I.a


3 yang komen:

ezan said...

wah macam2 dah adam pandai.. clever boy ni.. i like... :)

SiKecil Yang Nakal said...

dh besar anak papa ni

hhuhu..

makin besar..makin mcm2 perangai die

ehehe

sayang Dadam byk2..

mama..?

sayang gak la...

ehehhe


~aq yg rindu kt anak n mini aku..huuh~

~~@lyci@~~ said...

ezan:
memang dah mcm2 pandai dah budak ni.. semua dia nak buat..

papa:
sayang mama sikt jer?? huhu..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com