Nuffnang Gadget

December 29, 2009

Family Trip : Cameron Highlands - Part1..

seperti yang telah dijanjikan pada entry sebelum ni, TQ kepada ezan & Ieda yang sudi meneka ke mana Alycia & Adam pergi.... kami semua cuti-cuti Malayis ke Cameron Highlands.... syukur Alhamdulilah family trip yang dirancang ni akhirnya menjadi kenyataan... bukan alycia, adam & en ajip ajer yang pergi, kami pergi ramai-ramai... adik alycia no. 2 sefamily, adik no. 4, mama alycia, atok & nenek, makteh & pakteh dan sepupu alycia - Baby & Kenot.. so, semua ada 15 orang... konvoi 3 kereta....

Kami pergi 3H 2M (25 - 27/12/2009) stay di Apartment Puncak Arabella ... memang berbaloi bila pergi ramai-ramai ni stay kat apartmen... apatment pun besar, ada 3 bilik.. lepas tu complete dengan katil, bantal, tilam (extra lagi + toto), peti sejuk, TV, peralatan memasak bagai, sofa, meja makan... semua ada... macam duduk kat rumah sendiri... boleh buat aktiviti memasak, tak payah pening-pening kepala nak carik tempat makan... lagi pun jimat sikit nak shoping-shoping hehe...

so, perjalanan haritu ok, cuaca pun ok... cuma jalan sesak sikit... banyak kereta... agaknya orang pakat pergi cuti kot time cuti-cuti sekolah ni... yang kelakarnya perut dah berkeriut bila sampai R&R Tapah, tapi makteh kata nak makan kat Air Terjun Lata Iskandar... sampai-sampai kat Air Terjun Lata Iskandar, dah angkut dah segala makanan dengan periuk nasik bagai, pastu cancel... nak makan kat Taman kat cameron pulak... angin jer 1 badan sebab dah penat angkut periuk nasik... dah lah parking jauh huhu... sampai jer kat taman terus mencekik tahap tak ingat hehe ... pukul 2.00 petang, check-in kat apartmen...

aktiviti Day 1 - sampai cameron, pergi Strawbery Park, pergi Pasar Malam ...

pesanan awal dari pihak penaja :
entry lepas-lepas ni banyak entry bergambar... harap anda tak muak hehe... let's the piccas talking!!!!


aku yang seronok sebab 1st time bawak Adam jalan jauh = Adam PASS, papa lepas ni plan cuti-cuti Malaysia lagi,
a.L.y.C.I.a


... inilah air terjun Lata Iskandar... syokkan ...


... tak jadi makan huhu, tapi muka ceria jer time berposing ...


... mama, alycia, adik no. 2(umi), adik no. 4 (acu) ... muka tak puas hati ...


... bukan mama jer lapar ... adam pun lapar jugakkan ...


... macam berpiknik pulak kat taman ...


... posing time ... posing macam nak masuk Contest Melaram Dengan Handbeg, tapi dah tutup hehe ...


... adam posing with mama & umi ...


... pose renungan manja dari anak buah aku = Kak Bismi ...


... At Strawbery Park ... bergambar ramai-ramai dulu ... piccas en ajip takde sebab en ajip jadi photographer rasmi kat sana hehe ...


... orang lain sibuk tengok strawberi, adam pulak sibuk nak naik car ada lagu ni hah ...


... Adam pose with stawberi ...


... posing with nekma ...


... pose ramai-ramai lagi ... aikk, muka aku tak nampak lak ...


... pose istimewa dari Adam ... pandai betul adam posing sekarang ni ... tapi puting tak tinggal huhu ...


... posing with acu ...


... atok & nenek duduk kat bawah jer ... tak larat nak naik bukit ...

0 yang komen:

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com