Nuffnang Gadget

December 16, 2009

Mama Pergi Kursus, Papa & Adam Kat Rumah...

Mama ada kursus 2 hari di Cyberjaya... masa hari Isnin memang Adam kat rumah ibu... pastu malam tu ibu sms kata dia kena sakit mata.. dapat MC... mama pulak serba-salah nak cuti ke nak pergi kursus... kalau tak pergi kursus tu sayang sebab kursus tu anjuran Microsoft... lagi pun dah lama dah mama tak dapat pergi kursus luar opis since bersalinkan Adam dulu... sesekali nak jugak tukar angin + update technology sikit.... mama kan kerja bidang IT, so tak nak lah dikata ketinggalan technology pulak kan...

Pastu papa tengok mama macam gelisah jer, papa tanye kenapa... mama cakap ibu sakit mata, dapat MC... tapi mama tak boleh cuti sebab ada kursus... terus papa kata "oklah, papa cuti jaga Adam...".. betul ke papa.... ishhhh, macam tak caya jer...

so, semalam terjadilah episod PAPA = SINGLE PAPA haha....

pagi-pagi lagi mama dah bangun masakkan bubur adam.. pastu pagi-pagi lagi papa & adam dah bangun hantar mama kat kereta.... dalam hati macam tak caya jer Adam tinggal dengan papa... takut adam meragam ke, menangis ke... sekejap-sekejap mama sms tanya adam buat apa, adam macam mana ... tapi yang paling aku tak sangka dapat sms "papa jalan-jalan bawak adam pergi opis papa" .... dan paling tak sangka adam boleh tido jer kat car-seat adam huhu ... unsangkarable betul mama ... selalu kalau dengan mama, time hantar pergi rumah ibu siap mengamuk-ngamuk lagi nak keluar dari car-seat tu...

aku balik kerja tengok adam dah siap mandi + dah makan semua... fui yooooo, memang tak sangka mama... so, resultnya = LULUS....

p/s : papa, pasni buatlah entry pengalaman pertama jadi SINGLE PAPA hehe...


aku yang lepas ni boleh pergi kursus jauh-jauh sebab papa dah pandai jaga Adam hihik,
a.L.y.C.I.a


... adam hantar mama nak pergi opis + ambik car-seat kat kereta mama ...


... Today I'm become single papa huhu ...

... piccas adam yg papa send kat mama ... papa cakap adam tak nak tido ... penat papa tepuk, papa dah ngantuk ...

... papa kata adam asyik nak main jer ...

4 yang komen:

mama uzma said...

hihi..
pandai adam..ok lah tu wak adam x meragam..x la susah hati sgtkan...adam saje buli papa tu yg x nak tido tu...gasak la papa adam kena buli..

nizza-abira said...

wahhh!!!
tahniah pd papa adam :))

SiKecil Yang Nakal said...

uih..byknya kata pujian..

mekasih suma

ahhaha..

penat oOoo jg Dadam..

tp enjoy je

Dadam x meragam..

nk maen je keje nye

puas melayan..

cmni la rsnya Single Dady kan..

sian kt single dady kt luar sana tu

huhuhu..


~aq yg enjoy bersama Dadam tatkala jd Single Dad..~

ezan said...

bagusnya papa adam.. bukan senang tau nk jd single papa ni.. bravo2!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com