Nuffnang Gadget

December 10, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby Smiling Contest..

ni contest terakhir dari MombloggersPlanet untuk tahun ni ... seingat aku aku pernah masuk contest ni sekali jer kot, tapi takde rezeki... so, untuk contest yang last ni memang tak nak lepaskan peluang.... mana tau ada pulak rezeki hujung-hujung tahun ni kan (wakaka... macam mana nak menang, belum apa-apa dah berangan) ...

so, tema bagi bulan Disember 2009 ni adalah “Cutest Baby SMILING“ ... so, bagi sesiapa yang berminat nak join contest ni, klik kat SINI okey ... dan ini lah masa yang ditunggu-tunggu ... piccas yang aku pertaruhkan untuk contest ni, tadaaaaaaaaaa .....

;
;
;
;
;
;
;
;

Nama : Adam Zikry bin Mohd. Razif
D.O.B : 18 Februari 2009

Write why you love to see your baby smiling?

Saat yang sangat indah apabila melihat bayi tersenyum.. yup, itulah perasaan yang dapat di rasa apabila menjadi seorang ibu... lebih-lebih lagi apabila melihat senyuman pertama bayi apabila bayi bangun dari tidur... dari senyuman ini jugak mewujudkan dan menghangatkan perasaan kasih-sayang antara bayi dan ibu ... dan apabila ibu penat bekerja, balik ke rumah, dapat melihat senyuman bayi, terus penat-lelah setelah seharian bekerja hilang ... lagi-lagi apabila melihat bayi ketawa, melihat tingkah-lakunya yang mencuit hati... alangkah bahagianya perasaan ibu ini...

Dan ada lagi satu keajaiaban ... kajian yang dijalankan oleh seorang doktor dari Baylor College of Medicine, Houston, Amerika, senyuman bayi dapat meningkatkan kecerdasan otak ibu (source : http://www.putri-anjanie.co.cc/2009/10/senyum-bayi-dapat-meningkatkan.html).. Menurut kajiannya, senyuman bayi adalah rangsangan yang kuat bagi otak ibu.. Saat bayi tersenyum, sistem dopaminergic di dalam jaringan otak ibu akan terus bekerja aktif dan mempengaruhi tingkat kecerdasan otak. Namun, kecerdasan otak ini hanya terjadi jika senyuman tersebut datang dari bayi anda sendiri bukan bayi orang lain. Sebaliknya bayi yang tidak tersenyum atau hanya menampilkan wajah neutral atau sedih, secara automatik tidak akan menimbulkan reaksi tersebut pada otak ibunya.


thanks a lot to MombloggersPlanet as a organiser of the MomBloggersPlanet Cutest Baby Smiling Contest ... and a million thanks to the sponsors :


aku yang suka apabila tengok Adam senyum,
a.L.y.C.I.a


3 yang komen:

ezan said...

comel! nice picture.. good luck adam.. :)

~~@lyci@~~ said...

tq anty :)

mariaariffbaby said...

salam perkenalan

good luck & all the best
=D

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com