Nuffnang Gadget

January 6, 2010

Entry 2010...

salam ...masih belum terlewat nak wish HAPPY 2010..mood harini lemau sikit... almaklumlah, baru harini masuk kerja lepas lama bercuti... so, lambat sikit nak update blog... aku hanya sempat riview blog korang semua....

bila tahun baru ni, semua dok citer pasal azam baru???
jap-jap, aku kopipes azam tahun 2009 aku.. nak riview dulu dah tercapai ke belum hehe...

1. Insya Allah, tahun nih aku bakal jadi seorang ibu.. dan azam aku nak jadi ibu terbaik utk anakku... aku nak didik anak aku nanti jadi insan yg berguna.. bagi ilmu dunia dan akhirat...

alhamdulilah, kelahiran Adam Zikry pada 18 februari 2009 merupakan pengalaman paling bermakna untuk kami berdua... dan secara automatik kami menjadi mama & papa... melihat adam membesar dari usia 1 hari hingga lah sekarang, 10 bulan... dari belum bukak mata hinggalah dah pandai merangkak... tq Allah... Insya allah, semoga aku menjadi mama yang baik untuk Adam dan adik-adik (ehhhhh, tahun ni belum ada adik lagi kot hehe..)..

... saat adam dilahirkan ...
... dah 10 bulan dah anak mama & papa ...

2. Of course nak jadi isteri mithali utk suami ku yg tercinta.. papa, mama dah jadi isteri mithali ke blum hehe...

yup, bila dah ada anak kadang-kadang banyak perkara yang kita tak dapat nak penuhi keperluan suami macam masa takde anak dulu... mama akui hakikat itu papa... Insya allah, tahun ni dah tahun-tahun seterusnya I want to be best wife to papa hukhuk....

... bersyukur ada adam & papa ... luv u babehhh ...

3. nak kuruskan badan balik lepas bersalin... nak kiut-miut jugak mcm time anak dara dulu.. tapi tak mo lah kurus sgt.. org kata sedap mata memandang hehe...

yang ni rasanya berjaya kot.. berat aku skarang dalam 46 kg... so, just nice... cuma nak kecikkan kat part2 tertentu jer huhu... wish me luck... (siap beli seasalt lagi nak buat body shaping hihi..)

... korang, ok ke tak macam ni?? ke nak kena kecik lagi ??? ...


4. nak banyak kan duit simpanan untuk masa depan.. nak simpan duit.. target aku dalam 2 atau 3 tahun lagi aku dah duduk rumah sendiri dah...

maybe nak ada rumah sendiri dalam tahun ni belum lagi... tapi ada beberapa perkara untuk financial yg aku dah azam..

i. kurangkan penggunaan kad kredit...
ii. kurangkan berhutang... tak kiralah hutang tudung ke, kain ke...
iii. saving every month..

so, ada lagi aku nak tambah...

1. ada agenda cuti-cuti malaysia every year..
2. nak jadi pekerja cemerlang...tahun ni target nak ambik PTK ...
3. nak futhure study... tengah tengok bajet, kursus yang sesuai...
4. untuk blog pulak, aku pun teringin jugak nak organise contest.. tengah fikir contest yang sesuai, dan nak carik sponsor hehe... wish me luck okay...

wanna to be BEST person,a.L.y.C.I.a

3 yang komen:

CatlinaFly said...

happy new year alycia :)

iedaLUVsham said...

nampak cute dah bdn alycia :) ieda pon nak kecilkan berut jerk, huhuh!! eh, berat u 46? uishhh kecik + leh menten lagi neh, ieda skang dh naik melambung! huhuhu!!!

happy new year dear! :)

~~@lyci@~~ said...

catlina :
happy new year to u 2 :)

ieda:
mmg pat perut tu yg problem hehe.. puas dah kempis2 kan pewutt nih..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com