Nuffnang Gadget

January 14, 2010

Plan A Tukar Plan B = Desa Water Park..

wahhh, mesti korang macam tak fahamkan.. apsal lak tajuk dari Plan A jadi Plan B.. okey, ni aku nak story ni... Ahad lepas pagi bangun tido jer papa tanya "Mama, apa aktiviti??"... pastu aku jawab "tak tau...".. pastu terus jer papa cakap "jom pergi Paya Indah Wetland.."... actually Paya Indah Wetland tu kitaorang nampak masa jalan-jalan kat area Cyberjaya hari Sabtu tu... so, pukul 12.00 tengah hari tepat berdesup pergi Paya Indah Wetland... mula-mula ikut signboard tunjuk arah Dengkil.. pastu bila sampai nak masuk Dengkil tak jumpa pulak... terus kami pun U-turn balik ke Putrajaya... pastu jumpa balik signboard Paya Indah Wetland tu... ikut lagi.. pastu aku cakap dengan papa agaknya kat Dengkil kot... terus jer lah kami masuk Dengkil... memang betul ada signboard Paya Indah wetland - lagi 19km.. dengan semangat berdesup jer ikut anak panah... pastu jumpa signboard lagi... tapi macam pelik lah sebabnya apsal lak wetland ni kat dalam kelapa sawit... papa kata takpelah, masuk jerlah... tengok side mirror nampak ada kereta Merc kat belakang lalu jalan yang sama.. papa kat "ha, betullah ni mama... kereta Merc belakang ni pun ikut kita ..." .. sampai jer kat pintu pagar, tengok ada pondok guard.. tanyalah boleh masuk ke tak??? pastu guard tu kata kena daftar dulu encik... aikkkk, apsal lak kena daftar.. ni bukan tempat mandi ker??? pastu guard tu cakap ni kawasan PERHILITAN... nak tengok buaya ke adalah.... dalam hati huhu, tipah tertipu sebenarnya.... rupa-rupanya Paya Indah Wetland ni bukan tempat mandi, tapi tempat tengik buaya haha...

rupa-rupanya banyak kereta yang masuk kat sini bukan nak pergi wetland, tapi nak pergi Kem PLKN yang letak kat sebelah wetland ni huhu... pastu aku cakap kat papa "papa, dah alang-alang niat kita nak mandi, apa kata kita pergi Desa Waterpark... baru boleh mandi betul-betul..".. papa pun apa lagi.. terus jer ORAITTTTTTTTTTT... so plan A dah jadi plan B hihi ...

moral of the story : jangan sangka nama WETLAND tu tempat mandi, boleh jadi tempat buaya ahakkkkkkk...


dah lama dah plan nak bawak Adam pergi tempat mandi-mandi bila adam dah pandai jalan, tapi adam tak tau jalan pun mandi sampai tak nak naik huhu,
a.L.y.C.I.a

to be continue....... aktiviti adam main air yang lebih extreme !!!


... sampai-sampai adam kena isi perut dulu ...
... wajib lah posing dengan mama kan ...
... muka budak yang happy dapat main air ... mula-mula macam pelik sebab tengok air banyak sangat, tak macam kat bathtab haha ...
... siap landing-landing dalam air lagi dengan papa ...
... tak bagi mama pegang ... nak masuk sendiri dalam air ...
... mama angkat pun marah, nak jugak masuk dalam air ...
... adam kecik-kecik dah pandai skodeng bontot budak pompuan ekkk ...
... tengok tu, tak tahan betul tengok muka dia... happy sangat lah tu ...

6 yang komen:

farah said...

wah.... comey adam main air...
gerammmm...

alia said...

syoknya bercuti2 mesia

alia said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nizza-abira said...

alalala...tomeii nya adam dpt main air. pic ayah adam pun makin mantop :)

ezan said...

bestnya adam main air.. terserlah kat muka especially gambar yang last tu.. geram sgt... :)

~~@lyci@~~ said...

farah:
adam suka betul dapat main air..

alia:
taklah cuti2 mesia pun.. gie outing jap jer..

nizza:
papa adam tgh praktis nak jadi photog pro.. praktis make perfect kan papa hehe...

ezan:
hehe entahlah ezan.. suprise jugak sbb ni 1st time bawak dia main2 air mcm ni.. so, kira lulus lah ni..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com