Nuffnang Gadget

January 20, 2010

Your Best Vacation Moment Contest..


jom layan pulak contest yang ni... Your Best Vacation Moment Contest anjuran Mama Zara ... tarikh akhir contest 25 Januari 2010 ... dan hadiah yang ditawarkan pun best jugak = cenderamata dari BALI untuk 2 orang ... hmmm, menarik bukan ... so jom ramai-ramai join contest ni... nak tau lebih lanjut, klik kat SINI yer...

Percutian yang dipilih : Cameron Highlands
Tahun : 2009

Cameron Highlands memang sinonim dengan strawberi dan pokok teh.. sesiapa yang pergi kat sana mesti tak lepaskan peluang nak pergi ladang teh.. nak petik strawberi.. bagi aku Comeron Highlands adalah tempat yang sesuai untuk sesiapa yang nak betul-betul merehatkan badan.. merehatkan minda... dengan suasananya yang nyaman dan sejuk.. tambah pulak dengan kehijauan pemandangan di sana...

Percutian kami atau lebih senang disebut family trip adalah pada 25 - 27 Dis 2009 yang lalu... kami menginap 3H2M di Apartmen Puncak Arabella.. bagi sesiapa yang nak ke sana dengan jumlah yang ramai, lebih sesuai menyewa apartmen... kos lebih berpatutan dan lebih selesa ...

Tempat-tempat menarik yang kami lawati adalah :

1. Strawberi Park - boleh petik strawberi (tapi bukan musim strawberi, so tak dapat petik strawberi)
2.Ladang Teh BOH - boleh minum fresh tea + mendaki puncak ladang teh
3.Ladang Teh Cameron Valley - minum fresh tea + berposing di ladang teh
4. Smoke House - berposing ala-ala di English House

Ni lah antara piccas yang aku rasa menarik untuk dikongsi bersama ...

... mama & Adam di Ladang Teh BOH ...

... mama, papa & Adam - berposing di Smoke House ...


... cool kan view kat sini ... di ladang teh Cameron Valley ...

mengapa percutian tersebut menjadi antara best moment dalam hidup anda??

Sebab ni lah 1st time kami membuat family trip bersama dan bila balik semua rasa happy... memang susahkan nak handle jumlah keluarga yang ramai.. dalam 10 orang semuanya ... tapi Alhamdulilah, semua berjalan lancar... memang rasa puas sangat... dan 1st time jugak kami bercuti bertiga lepas kelahiran Adam Zikry ... memang enjoy ... so, this is batchmark for me to plan another vacation for this year ahakkk... wish me luck!!


... piccas tambahan ... nilah family members yang join family trip ni ..

for this year = Langkawiiiiiiiii, kami seranggggggggg hehe,
a.L.y.C.I.a

3 yang komen:

lily azliyana @ mama zara said...

Hi salam kena alycia..thanx join contest ni yek..nway, cantik2 gmbar yg korang amik kat cameron tu..mesti seronok betul dpt buat family trip ramai2 mcm ni kan..=D

maya amir said...

walaupun saya org pahang tapi saya x penah lagik gi CH..huhu..bile tgk sume gmbr ni, rase sgt teruja nak gi:).. salam perkenalan:)

~~@lyci@~~ said...

mama zara : tengkiu.. hmm, mmg best pergi ramai2 mcm ni..

maya amir : huihhh, ye ker.. tq.. salam perkenalan jgk utk awak..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com