Nuffnang Gadget

May 10, 2010

Memey...

Ni kisah minggu lepas... masa aku ambik Adam kat rumah Ibu... Ibu cerita lah Adam bila tengok flash card yang aku selalu letak dalam beg dia, bila jumpa ajer gambar anak kucing, mesti cakap "Memey"... pastu bila tengok cerita kartun pun, nampak gambar kucing mesti sebut "Memey"... puas ibu ajar, itu "Cat".. tapi dia sebut "Memey" jugak... pastu ibu tanyalah, "Memey" tu apa... aku bila dengar terus gelakkk... pastu aku cerita lah kat ibu kenapa dia sebut "Memey"... sebab rumah nekma Adam kat kampung ada anak kucing, yang sepupu Adam punya.. pastu nama anak kucing tu "Memey"... itu sebab bila Adam nampak anak kucing, dia sebut "Memey"... sebab dia tau anak kucing kat kampung tu nama "Memey"... aduhai, camne lah aku nak ajar adam ni sebut Cat hehe... any idea???
... ops, ni bukan Memey Adam... ni pinjam kat en google ...

sekejap ajer Adam dah besar.. aku selalu ajer belek-belek gambar Adam... masa kecik dengan sekarang... kejap ajer kan masa berlalu ...

... ni Adam masa umur 5 bulan ....

... ni Adam sekarang ... dah nak masuk 15 bulan ...


Setiap saat bersama Adam amat bermakna buat mama, be a gud boy ye sayang,
a.L.y.C.I.a

5 yang komen:

♥siEha♥ said...

btl tu...stiap saat tu amat berharga melihat perkembangan si kecil..suke sgt kan..

mizz-siti said...

so cute la dadam...
nama kucing tu pun cute ..*memey* :)

~~@lyci@~~ said...

sieha:
yup, betul.. kalo dia tido cuba renung wajah dia.. mcm2 perasaan ada.. happy+sad+sayu.. itulah perasaan bila jd seorg ibu.. thanks God..

ct:
haah, ntah sapelah yg bagi nama Memey agaknya hehe..

Nana said...

hehe comei nye dia pangigl memey ingatkan adama minat si minah memey tu heheh
damia panggil cat mula2 meow pastu ajar cat lama juga la dia nak sebut cat tu

kedaigambarkami said...

nanti bwk adam jumpe auntie cat dia ni, baru pandai ckp cat hehehe :)


oppss..sorry tak tukar profile, tgh update blog kedai ni :)

catlina

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com