Nuffnang Gadget

June 29, 2010

Adam @ 1 year, 4 months, 1 weeks old ...

lama dah aku tak buat milestone Adam... harini Adam genap 1 tahun, 4 bulan, 1 minggu ... dan bila dah setahun lebih ni memang macam-macam dah perangai Adam... ni aku listkan a few perkembanga Adam setakat harini :


  • dah pandai berlari ... penat okay kalau nak kejar ... lagi-lagi kalau biarkan dia main kat playground ... Adam pandai jalan masa umur 1 tahun 2 bulan ...

  • berat Adam masa check-up usia 1 tahun 3 bulan, bulan lepas = 9 kg ...

  • beberapa perkataan yang Adam dah sebut : Mama, papa, babai, amin, memey (cat), kakak ..

  • pandai buat aksi babai sambil buat tangan ala-ala Macam-macam Aznil tu...

  • pandai dah Amin bila nak makan... baru ajer cakap "Adam nak makan??" .. terus dia buat amin.. so sweat...

  • nak tido malam-malam pandai dah salam mama & papa dulu, pastu peluk, pastu cium...

  • dah pandai buat aksi color-color kat buku.. tapi sekejap ajer lah... pastu color masuk dalam mulut...

  • pandai dah main kereta mainan... tolak kereta dengan tangan sambil mulut sebut "ngenggggg..."

  • habit dia lepas mandi mesti lari kat dapur sambil bogel ... saje nak suruh mama kejar huhu...

  • rajin gosok gigi... setiap kali lepas makan malam, kalo tak bawak masuk bilik air, mulalah melalak-lalak... tunjuk berus gigi...

  • mulut becok macam mak nenek ... tak tau pun dia cakap apa... kadang-kadang sambil nak tidokan dia tu, layanlah dia borak-borak... bila mama tanya "Adam kat rumah ibu buat apa"... pastu siap cakap "ha???".. ceh, macam pandai dia konon2 tanye balik tak dengar haha...

  • pandai posing ala-ala melekat macam mama.. ahaaaaa...

  • kuat merajuk.. kalau tak dapat sesuatu mesti merajuk siap guling-guling kat lantai.. hantuk-hantuk kepala.. pastu melalak sakit... adoi Adam, yang ni ikut perangai siapa ni Adam huhu...

itu ajer lah kot yang aku ingat... so, next month 1 tahun 6 bulan nak bawak Adam pergi check-up balik ... last cucuk ... nanti mama story lagi perkembangan Adam okay...


my litle heroes, our bundle of joys, mwahhh,
a.L.y.C.I.a


7 yang komen:

firahadifa said...

bagus2.. suke gosok gigi.. jgn jadi cam abg farrihin , kena paksa gosok gigi..

mama uzma said...

Alhamdulillah...
suka baca perkembangan Adam...
truskan lg meneroka ye syg..


alycia
mcm mana gaknya rupa uzma klu botak mcm adam tuh..keh3...
x dpt nak bayangkan tau..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

tomeynyer ada zikry ni...dah besaq dah dia...leh dapat adeq ni

~~@lyci@~~ said...

fidah:
mmg rajin gosok gigi.. kalo bole setiap kali masuk bili air nak gosok gg hehe..

mama_uzma:
eh, uzma nak botak ekk.. bole geng dgn adam hehe..

anje:
tnye kat adam nak adik tak?? adan ngeleng hehe..

CatlinaFly said...

hehehe adam dgn e-ein beza sebulan ngam2 je..e-ein lak kalau nak mama, dgn sopan santunye dia terus duduk bersimpuh kat lantai tunggu kita duduk and suap dia..tapi berkecah jugak sebab pastu tgn dia masuk sekali dlm mangkuk nasi :)

soclose2213 said...

comelnya dia..cam nk cubit2 pp tu..=.=

~~@lyci@~~ said...

catlina:
yup, sng nak ingat besday e-ein.. tua sebulan dr adam hehe..

soclose2213:
tq.. takmo cubit.. sakit.. hehe

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com