Nuffnang Gadget

June 30, 2010

WC : Dah Masuk Suku Akhir..


wahhh, apa mimpi pulak harini aku tetiba pulak buat entry pasal World Cup (WC).. domam apo den haha.. ni semua gara-gara malam tadi aku dengan penuh bersemangatnya tengok game Jepun - Paraguay sampai habis... sampai penalti korang aku tunggu (sambil-sambil ambik masa update blog + jenguk rumah korang).. ni semua sebab en ajip dah tido dulu... so dia suruh bini dia yang tercinta ni pagi-pagi esok bagi laporan semasa hikhik... pastu pagi-pagi aku dah bangun bukak highlight nak tengok result game pukul 2.30 pagi.. tak larat lah acik nak tunggu... acik pun dah ngantuk nak tido jugakkk ...

dan yang pastinya pasukan pujaan aku = Argentina dah layak ke Suku Akhir...

so, bila dah masuk suku akhir memang bersemangat sikit nak tengok sebab semua team best-best... lagipun bak kata laki aku, WC 4 tahun sekali jer... so lagi 4 tahun nanti en ajip kata bole bawak Adam pergi tengok WC kat maple hehe...

senarai perlawanan untuk Suku Akhir :

Netherlands - Brazil : 2 Julai 10:00 mlm

Uruguay - Ghana : 3 Julai 2:30 pg

Argentina - Germany : 3 Julai 10:00 mlm

Paraguay - Spain : 4 Julai 2.30 pg

berdasarkan senarai tersebut, aku tunggu game Argentina - German ... memang fight habis tu... dan aku yang bukan peminat bola sangat ni meramalkan Brazil - Ghana dan Argentina - Spain akan ke Semi-Final ... kita sama-sama tunggu yer...


... ni model WC 2010 hehe ...


aku rasa kali ni aku lagi semangat mengikuti WC dari en ajip, aku yg domam WC haha,
a.L.y.C.I.a


5 yang komen:

Nana said...

wah zura layan WC ek kita xtau apa2 pon perkembangan pasal WC ni heeh lak bini xminat bola

ita cutevirus said...

bagus la alycia...
ita langsung tak tau team ape yg masuk.. serius fail.. kalo la ade soklan wc kat dalam peksa, kene repeat 5 kali kot..

chugie said...

wah.. minat bola juga ye kamu!

saya sokong Brazil!!! sangat suka tengok aksi dorang atas padang tau.. banyak skill di gunakan..

tak sabar nak tengok games seterusnye!

~~@lyci@~~ said...

nana :
haha.. bole lah tgk skit2..sbb laki dah kaki bola kan...

ieta :
WC ada exam ker hehe..

chugie:
yeah, kt tunggu aksi seterusnya.. mn tau final argentina vs brazil hehe..

mekchu said...

apa kes ni?? sape yg demam ni?? hahaha.. su thn ni tak semangat langsung.. ingat nk tgk final.. tp kol 2.30 pg lak.. sape yg tahan..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com