Nuffnang Gadget

July 29, 2010

JJCM : Hi Tea @ Cofee Village Cafe, Putrajaya..

untuk menjadikan blog alycia ni lebih berinformatif, alycia bercadang untuk menambahkan satu ruang pada blog ni iaitu ruangan Jalan-jalan Cari Makan (JJCM) ... maknanya alycia akan buat review pasal sesuatu tempat yang alycia pernah makan... especially di area Putrajaya lah yer sebab ramai yang cakap bila datang kat Putrajaya, tak tau pun nak pergi kat makan kat mana... mana tempat yang best... so, berdasarkan review tersebut bolehlah korang tukar-tukar selera ... pasni ahkakk kenalah jadi macam Maria Tunku Sabri... kelasss akak haha...

okay, korang pernah dengar Coffee Village Cafe di Putrajaya?? mungkin bagi yang jarang-jarang datang ke Putrajaya tak taulah sangat pasal kewujudan cafe ni... alycia pun baru jugak tau ni sebab pernah makan nasi beriani kat restoran sebelah tu (yang ni pun akan buat review jugak) ... ni pun sebab en ajip yang tau dulu masa dia jemput kawan dia kat are Pinggiran Putra ...

okay, bagi sesiapa yang nak ke sini, bolehlah melalui jalan ke Pinggiran Putra... lepas tu ambik simpang sebelah kiri yang tunjuk arah Kajang... bila dah lalu situ mesti akan nampak cafe ni sebab berada di tepi simpang tiga nak ke Sungai Merab ... yang best kan sini ialah ada kemudahan wi-fi disediakan dan set karaoke... so sesiapa yang nak test suara tu bolehlah yer... dan makanan jugak macam-macam ado... dan yang best jugak sebelah cafe ni ada kolam memancing... so, sambil-sambil makan tu bolehlah tengok orang memancing... jangan pancing awek sudah haha...

disebabkan kami just minum-minum petang ajer, so menu yang di order pun hanya yang simple-simpel ajer lah... alycia just order roti bakar + hot chocolate dan en ajip order sandwich tuna + teh tarik ... overall, memang best... jemput datang yer...

... keadaan dalam Coffee Village Cafe ...

... bila duduk kat pelantar ni, dapatlah tengok orang memancing ...

... sandwich tuna en ajip punya ... memang tebal giler roti tu... sekeping pun dah kenyang ...

... hot chocolate for me ... memang bestt ...

... mama & papa sibuk makan ... adam pulak nak tengok lampu ...


sentiasa ingin menjadikan blog ini berinformasi,
a.L.y.C.I.a

4 yang komen:

mekchu said...

setuju buat part khas utk JJCM.. mmg kalo gi sana tatau nak makan kat ne kecuali alamanda/tmn warisan

~~@lyci@~~ said...

mekchu :
insya allah.. akn bg review yg terbaik utk semua.. tq mekchu ;)

Farra Dhelina said...

best lah dah ade JJCm kat sini..lelebih lg dh nk dekat bln pose ni hehe blh cecuci mata ;-)

thumbs up!

~~@lyci@~~ said...

farra :
tengs dear .. alhamdulilah, nampaknya dapat sambutan positif..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com