Nuffnang Gadget

July 20, 2010

Peminat MAPLE Tegar...

ni cerita petang semalam... mesej-mesej kat fesbuk dengan en ajip... tanya petang ni ada rasa nak makan apa-apa tak... pastu en ajip cakap entah no idea... tapi rasa macam nak makan western (dalam ati mak aii tokak laki den... selera tak agak-agak ) hehe.... pastu masa on the way nak balik en ajip mesej balik.. nak makan maggie goreng lah... lokasi Ali Maju... jumpa di sana... tengok, sonang ajo deal ngan laki den ni bab makan-makan... den cam biasa mesti " i pollo... " hihi...

sebenarnya aku nak story dulu aku tak minat pun maple-maple ni... tapi sejak berkawan dengan en ajip terus lak minat maple... dating pun kat maple... ingat lagi lokasi dating kami dulu-dulu kat Temiang Corner haha... opppsss, siapa yang orang Seremban tu mesti tau kan.. balik kerja jer lepak maple...

pastu bila dah kawin memang lah maple tu selalu jadi tempat lepak-lepak kami time petang-petang... sampaikan aku nak bersalin pun, nak jugak pergi maple.. adoiii, kelakar jugak bila ingat balik... korang nak tau tak, time aku nak bersalin tu, aku tak pergi terus hospital.. sebab dah pergi dah hospital sebelum ni... dah tumpah darah + sakit bagai.. bila pergi hospital doktor cakap baru bukak 1 cm... suruh balik dulu... pastu bila aku dah sakit sangat, aku gie klinik dulu... cek dah bukak berapa cm.. doktor cek dah bukak 3cm... suruh terus pergi hospital... dah sakit-sakit tu pun aku cakap dengan en ajip "papa, mama nak makan roti canai dulu kat maple.." terus en ajip bawak... dah selesai roti canai 2 keping baru pergi hospital haha...

tulah sekarang ni pun Adam pun aku tengok macam peminat roti canai jugak lah haha...

peminat maple tegar,
a.L.y.C.I.a

... magie goreng pedas untuk papa, tak pedas untuk mama ...



... roti canai untuk Adam ...


... Adam mana satu lah nak makan... kiri kanan ada ...

... ceh ceh ceh, papa cakap mama control-control ayu lak nak makan ...

... mama & Adam interframe ...

7 yang komen:

LyNn HaMzAh said...

sama la kita...lynn pun suka gak makan kat maple...mee goreng mamak favourite lynn tau...sejak zaman sekolah lagi...

Cyda Acme said...

hahahah maple kat temiang corner ek? aku tau .. aku tau .. oooo situ kaa tmpt ko bercintan cintun dedulu yek :p

~~@lyci@~~ said...

lynn:
yeahh, mee goreng mamak best jugak..

cyda:
haha.. kantoiii..

diraja22 said...

jgm lupo masak lomak dh la..
maple2 gak..

Nana said...

kita klw g mapley suka makan roti canai, capati & magee goreng jek asal ek magee goreng kt mapley gak sedap??

~~@lyci@~~ said...

dirajaL
den terer lah masak lomak hehe..

nana :
haah.. melayu wat xsedapkan..

♥MAMA♥ said...

suke ar tgk mama adam ni,comey ;-)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com