Nuffnang Gadget

August 20, 2010

1 Tahun 6 Bulan...

18 Ogos 2010 hari tu genap usia Adam 1 Tahun 6Bulan... mama saja letak tajuk sama dengan entry dalam blog papa ... haritu bawak adam pergi cucuk last dan pergi check up ... so, ni a few perkembangan Adam dalam usia 18 bulan :
  • Berat 9.5 kg... alahai, comeynya anak mama... makan banyak ... tapi asal badan tak naik-naik ni Adam...
  • Tinggi = 79 cm ...
  • Gigi dah hampir penuh dah... rajin gosok gigi... pantang masuk bilik air mesti nak gosok gigi huhu..
  • Suka makan pedas-pedas.. memang waghih nogori betul ni Adam... sekarang senang kalau masak, Adam dah boleh makan... tak payah nak masak lauk adam asing-asing...
  • A Few perkataan yang Adam dah sebut : mama, papa, kakak, baby, memey (cat), habis dah (kalau tengok tv, lepas tu iklan terus cakap Habis Dah), car (suka tengok buku car dan main car), mouse (Mickey Mouse), Pin Pin (Upin Ipin)
  • kalau panggil nama dia Adam... terus jawab ha...
  • dah pandai nak ikut papa naik motor... pantang lah papa nak keluar, mesti menangis melalak-lalak... sampai kadang-kadang papa cancel nak keluar (gud2 Adam hehe)...
  • pandai dah salam, cium pipi
  • kuat mengamuk... kalau tak dapat sesuatu, dia punya mengamuk siaplah... siap guling-guling kat lantai...

Itu ajer kot setakat ni yang mama ingat... alahai, sekejap ajer masa berlalu... sekejap ajer anak mama dah besar... bila Adam nak ada adik ni papa hehe.... larikkkkkk...


Adam Zikry, our bundle of joy,
a.L.y.C.I.a


8 yang komen:

chugie said...

bestnye dia mandi tu..
dah banyak gigi die ye..n dh pandai sebut nama pap n mama.. tu paling best! anakandaku, masih belum sebut perkataan "ummi"

♥siEha♥ said...

dah besar dah adam...xsabo nak tunggu anak leh jln..hehehe

~~@lyci@~~ said...

chugie:
suprise jugak sbb dia sebut full papa n mama.. xpelat pun..

~~@lyci@~~ said...

sieha:
bila dah jln nnt.. siaplah hehe..

Farra Dhelina said...

wahhh dgr tu papa..mama dh mtk adik hehehe

SiKecil Yang Nakal said...

Sian Papa..
Xleh Kuar lepak..
huhuhuhu..

Xabek tau ma.menggunakan anak..
wakakakakaka...


~Aku Yg Payah Nk Lepak Mapley Skrg..~

~~@lyci@~~ said...

farra:
nak yg gegurl lak.. boboi dah ada hehe..

papa:
haha.. adam yg xkasi papa kuar kan ..

mama uzma said...

comey je adam mandi dlm tuh...hehehe...

teruja la bila tau adam mkn pedas2..klu uzma trasa skit pedas pun dah melalak2 minta air...huhuhuu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com