Nuffnang Gadget

August 12, 2010

Belajar Bahasa Isyarat..

dalam bulan Ramadhan ni, start harini kami kat opis buat program Belajar Bahasa Isyarat ... kenapa pulak belajar Bahasa Isyarat.. mesti korang pelik pulak kan ... sebenarnya kat opis alycia ni ada seorang officer baru yang baru ajer posting kat sini bulan Mei dulu... nama dia adalah En Amir dan En Amir ni adalah kategori OKU .. maksudnya dia pekak dan bisu.. so, selama ni kami berkomunikasi dengan dia menggunakan bahasa isyarat tak rasmi.. maksudnya bahasa isyarat main taram ajer .. atau pun tulis kat kertas... dan alycia memang satu seksyen dengan En Amir... dan En Amir merupakan officer rasmi alycia ... so, memang alycia berminat sangat nak mengikuti kelas bahasa isyarat ni.. nak mudah berkomunikasi dengan dia ... tapi alycia memang salute lah kat en Amir... walau pun dia OKU, tapi dia baru ajer menamatkan pengajian Master .. kagumkan ...

sebab bulan ni bulan puasa, so kami organise kelas ni tengahari... kira adalah manfaat jugakkan daripada buang masa tido kat surau tu opsssss hehe... kami buat 2 kali seminggu... kalau respon baik, maybe akan diteruskan lepas puasa nanti...

... semua excited nak belajar bahasa isyarat ...


... dalam kelas pun nak interframe jugak tu hehe ...
... semua khusyuk dan tawaduk belajar ...


... inilah dia En Amir, officer alycia tu ...

okay, bahasa isyarat yang belajar harini :

... ASSALAMUALAIKUM ...

... WAALAIKUMUSSALAM ...



... TERIMA KASIH ... buat macam aksi flying kiss tu ...

next week kena cipta nama isyarat untuk diri masing-masing... maksudnya kalau alycia buat bahasa isyarat tu, orang tau oh tu alycia... camno ni.. poning-poning...

9 yang komen:

mizz-siti said...

wah, best best.....nak join gak..
reason nk join sbb ari selasa aritu jumpa abg amir hamidi kat pasar tani...nak tegur tp dia kan x dgr..nak berbahasa isyarat hampeh tak reti..last2 buat tak tau jek...hehe..

Farra Dhelina said...

wahh bestnya..kagum kan dgn org oku mcm ni..diorg lagi hebat dr kita2 ni..kagum2..

~~@lyci@~~ said...

siti :
jomlah join.. nnt zura bg jadual.. tp start 12.30 - 1.00 ..

farra:
yup, mmg kagum kan.. byk kelebihan yg Allah bg pd insan istimewa mcm ni..

zue @ annaleeya said...

salam kenal alycia...

mmg suke tgk org ckp dgn bahasa isyarat nih... mak akak pon pandai bahasa isyarat sbb masa kecik dia duk dgn tok sedara yg bisu.. kira mak akak mmg terer ah... akak tak reti... hehehe!!!

p/s : akak dah folow tau... nnti xchange link yer...

~~@lyci@~~ said...

zue:
tq yer pollo alycia .. 1st time belajar terkial2 kak hehe.. hopefully lama2 nnt bole improve..

mekchu said...

wah... apa lagik isyarat yg menarik?? i love u cemana?? bagus idea tu.. x yah tggu dah ada org OKU baru nak buat program kan

~~@lyci@~~ said...

mekchu:
i love u lum blajar lg.. xpe2.. nnt next week suh cikgu ajar hehe..

Eryqca Pacifico said...
This comment has been removed by the author.
Eryqca Pacifico said...

K.Zura..haduss..muke kiter plak jadi model bahasa isyarat ekk..apa2 pon kita mesti menguasai bahasa isyarat ni..kalau tak rugi kan..kan..kan..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com