Nuffnang Gadget

August 3, 2010

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi - Day 1

Percutian yang telah lama dirancang bersama group foto en ajip = JiwaNakal ... so, ni adalah Family Trip JNs & Family ... semua group foto ada 6 orang termasuk en ajip... semua sekali termasuk family = 11orang ... memang meriah ...

okay, apa yang best di Colmar Tropicale, Bukit Tinggi??? semestinya bangunan yang ala-ala france tu.. kalau orang tak tau mesti kata kat Perancis hehe... berangan lebey... dan tiada aktivit lain yang ada kat sini selain jalan-jalan dan berposing-posing... kalau sekadar nak merehatkan minda dari stress bekerja, bolehlah ...

jom layan piccas dulu yer.. mungkin piccas ini boleh membuatkan korang termuntah pulak haha... kalau rasa tak nak tengok, just klik butang X hehe.... dan mana tau dengan gambar ni jugak boleh membuatkan korang tertarik nak datang ke sini.... Cuti-cuti Malaysia hehe....

Tiba-tiba berangan kat oversea,
a.L.y.C.I.a


... inilah view keseluruhan Colmar Tropicale ... shoot dari menara ...cantikkan bangunan dia ... ala-ala Inggeris gitu ...

... masa baru sampai ... sebelum check-in bilik, sempat lagi pusing-pusing kat bawah ...

... baru sampai, adam dah cilok 1 bola kat dalam Childrens Playground ... nasib lah amoi tu tak marah hehe ...
... aktiviti petang = bersantai-santai ... terasa macam kat oversea lah hehe ...

... welcome to Colmar Tropicale ...
... mama & Adam yang seronok-ronok ... alycia suka picca ni ...

... suka betul Adam tengok swan ni ... dia jakun sebab tak pernah jumpa duck besar... duck atok kat kampung kecik ajer hehe ...

... papa layan Adam tengok duck besar pulak ...

... dah pow mama nak permainan tu ... terus duduk diam kat stroller ...

... posing depan air pancut pulak ...

... Ada macam wanita Inggeris tak ... ceh ceh ceh, berangan hehe ...

... Adam dah jumpa pulak tempat game ni ... terus susah dah nak ajak bergerak ... suka naik car ni ...

... shoot di atas menara ... 3 tingkat okay menara ni ... nasib ada lif .. kalau tak patah lutut acik naik tangga huhu ...

12 yang komen:

Nine0ninE CrewzNet said...

ermm menarik tempat nih...klu nak kesana ikut daripada maner yea..

mummy_ayu said...

cantik la tempat tu..best

~~@lyci@~~ said...

nineOnine:
kalau nak ke sana ikut Karak Highway.. nnt nampak signboard bukit tinggi lepas genting..

mummy_ayu:
hmm, mmg best..

ikiqzana said...

baru jugak balik bercuti dari colmar tropicale.. agak nyer sama tarikh kot.. mmg seronok pegi sana.

jom ker blog byk gak gmbr dari sana.. hihihi.

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

best2..tempat ala2 overseas hehehe ntah bila nk pi sana heheh bln oct nk pi genting hehehe

CatlinaFly said...

wow...alycia menginap kat colmar tropicale tu ke?bestnye ada riki2 juga, tapi bukan satu je resort/ hotel kat sana kan?

Farra Dhelina said...

bestnya..sejuk lagi tak? tp tak berapa sejuk kan??

tmpt ni mmg sesuai utk amik pic kan..ctk2 semuanya

mekchu said...

x amek gmbr kat jam besar tu ke??

x sejuk ehh? nmpk adam relek je pki bj cekci..

suamihanyisterizuki said...

beshhhh...gambar2 pon chanteq...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang paling best lah kalau stay kat colmar tropicale ni..suasana pun romantik kan...

~~@lyci@~~ said...

ikiqzana:
yeke.. sama harilah kt pergi ekk,, nape lah xjumpekan hehe..

adlin:
amboi, g genting lagi.. beshh tu.. belum pernah bwk adam g genting lg..

cat:
haah, byk resort kat sana.. tp sj pilih colmar sbb view cantik..

farra:
x sejuk pun.. cuma malam ajer sejuk..

~~@lyci@~~ said...

mekchu :
jam besar?? xjumpe pun.. mmg tak sejuk pun mekchu..

suamihanyisterizuki:
besh2..

IbuDamia:
yup, romantik sgt.. sesuai tul utk yg cintan-cintun hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com