Nuffnang Gadget

August 18, 2010

Gengs Merayap Berbuka Puasa ...

planning yang tetiba ajer dan terus menjadi kenyataan... amin ...

aku kopipes email dari Toh Puan Ieta .. (penat lah nak menaip bulan2 pose ni huhu)..

Assalamualaikum puan-puan sekelian (gelaran memasing tak hingat daaa...:D) Setelah berfikir panjang, maka dengan ini, aku menjemputlah korang untuk berbuka puasa di Villa Desa Kayangan. Puan-puan diminta bawa pot luck bagi menambah sajian.

Tarikh : Selasa 17 Ogos 2010
Masa : 7.00 malam hingga selosai...

Aturcara :
7.30 berbuka puasa
8.00 Solat Magrib berjemaah
8.45 Solat Isyak Berjemaah
9.00 Solat Tarawih 8 rakaat berjemaah.
9.30 Moreh...

Imam:
Magrib - Malek
Isyak - Hamdi
Tarawih - Fauzi
Bilal - Ajib and Yus (pepandai ler bagi sesi...:D)

Menu makanan :
Rusnita - Nasi Ayam
Siti - Mee Kari
Zura - Bihun Goreng
Yati - Soto/Mee bandung
Mona - Kuih Muih+Buah-buahan


dan selepas 86 email berbincang dari menu ke tema bagai (perghhh, aku siap track rekod email tu) hehe.. akhirnya menjadi kenyataan... tq kepada semua Gengs Merayap = Mona, CT, Ieta Tini dan Aku ... dapat jugak kita berbuka puasa bersama-sama dalam suasana yang harmoni dan bersolat jemaah ... semoga persahabatan kita semua akan berkekalan .. sayang korang...
ni lah sikit gambar dari picca Mona ... selepas adegan sentap petang semalam, langsung lupa nak bawak kamera huhu...

... solat terawih berjemaah ... aku yg tak dapat nak jemaah sesama sebab Adam tak nak kat orang lain huhu ...

... Aku, Ct dan Mona ...

... 5 of us with kiddis - kiddos ... bapak2 nya tak masuk sekali lak ... menjadi jugak tema kita kan = muslimah hehe ...

luv u alls,
a.L.y.C.I.a


6 yang komen:

Farra Dhelina said...

seronoknya aktiviti mcm ni..

♥MAMA♥ said...

waaa seronoknye dpt buka ngn kengkwn,semayang sama2,gather2 mcmni ;-)

ikiqzana said...

best kmpl ramai2 mcm ni.. mengeratkan lg silatulrahim.

~~@lyci@~~ said...

farra, MAMA, zana:
mmg seronok.. meriah.. dpt mengeratkan silaturrahim kan..

mekchu said...

villa desa kayangan ni umah sape?? lain mcm betul kalo wat cmcm tu... makan potluck kat umah kengkawan dah pernah.. smyang jemaah lom lagik.. abis anak2 sape jaga masa jemaah tu?

~~@lyci@~~ said...

mekchu:
anak-anak bibik2 masing2 jaga.. i jer xde bibik hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com