Nuffnang Gadget

August 2, 2010

JJCM : Pasar Tani Mega Putrajaya ...


alhamdulilah... disebabkan banyak respon positif yang alycia terima sejak alycia wujudkan ruang Jalan-jalan Cari Makan (JJCM), so alycia teruskan lah ruang ni yer... bagi alycia sharing is caring.. ok, kali ni alycia nak review pasal Pasar Tani Mega Putrajaya... biasanya di Putrajaya Pasar Tani Mega ni memang popular bagi warga Putrajaya ... bukan Putrajaya ajer yer... kawasan-kawasan yang berdekatan seperti Bangi, Puchong, Cyberjaya... semua tau pasar tani Putrajaya ni ... hari operasi adalah hari Selasa dan Jumaat ... waktu operasi pada pukul 1.00 tengah hari - 10.00 malam ... di mana?? di Presint 2, Putrajaya (berhadapan dengan Bahagian Pinjaman Perumahan, Kementerian Kewangan)... dan apa yang best di sini??? macam-macam ado... bukan setakat makanan & minuman yang macam-macam jenis... lauk-lauk basah pun ada, buah-buahan tempatan, kain-kain baju pun ada... jemputlah yer datang ramai-ramai di Pasar Tani Mega, Putrajaya ...

disebabkan ruangan ni adalah pasal Jalan-jalan Cari Makan, so alycia pun akan review tentang makanan yang dijual disini... takdelah semua makanan.. ponek acik paneh-paneh tu nak bawak kamera bagai hehe... alycia just review makanan yang biasa alycia beli dan boleh bagi 5 bintang... memang tip-top... kira kalau dah rasa sekali tu, lain kali boleh carik lagi lah... jom layan ...

... inilah pandangan Pasar Tani Mega tu ... nampak banyak khemah tak bukak lagi kan, sebab wakti tengah hari banyak khemah makanan ajer yang operasi ...

... khemah jual kerepek-kerepek dan bahulu ... paling fames kat sini bahulu gulung ... memang best.. alycia beli pun sebab mak yang kirim ada kenduri kat kampung ... orang Banting yang buat ni...

... khemah jual yong taufu ... ini lah yong taufu paling best kat sini .. kalau petang memang kena beratur... kalau datang sini cari yong taufu Sri Wangsi... tengok taufu dia, besar-besarkan ...

... Air Maurici ... air paling best kat sini ... campuran sirap+limau+laici ... setiap kali datang, air ni mesti alycia carik ...

... ni pulak yang goreng panas-panas dalam kuali besar tu ... banyak-banyak gerai, ni yang paling best bagi alycia ... memang kalau nak makan panas, mesti carik gerai Maju Bhai ni ... kueytiow kerang + telor mata dia memang bestt ... yamkoi yamkoi ...

.. kopok lekor ... ni bersepah-sepah gerai yang jual ... semua best ... alycia suka kopok lekor yang nipis-nipis macam ni .. garing ajer ...

... last sekali mesti interframe gambar tuan blog yer hehe ... tuan blog dah berpanas-panas hari Jumaat hari tu pergi pasar tani semata-mata nak buat review pasal pasar tani... kelasss akak kan hihi ...

10 yang komen:

a d r e y n i e e l i s y a said...

alahai..apsal la masuk blog ada picha mknn ni..
laparnya.. air Maurici mcm sedap laaa...
kalo buat sndiri, mnjadi juga tu kan.. hihi

velasrizal said...

tak sangka ada psr kt putrajaya..

Blog AkU dAn SeSuAtU Dah Ada Fan Club ?

Nine0ninE CrewzNet said...

wah dari pukul 1 tghari hingga 10malam..lama tue open..ermm mest mau pergi nih..hahahah..
aiiiittt alycia..semua pic makanan jer,cukup 3 bulan nnt bulat muka tue..

Oong-ong said...

huhu..pasar tani ke pasar mlm ni? hehe

soclose2213 said...

alycia air tu nampak sedap kan kan kan..

& keteow tu nmpk mables..

~~@lyci@~~ said...

adreynie:
yup, maurici mmg sedap.. try la buat sendiri.. jd x hehe..

velasrizal:
ada lah wak..

nineOnine:
haha.. skrg mood lebey mkn2 lak haha..

oong-ong:
pasar tani merangkap pasar malam..

soclose:
mmg maveles.. yummmyyyy..

mekchu said...

selasa & jumaat?? yes yes.. mekchu puasa hari ni.. nak call bro.john soh belikan yong tau foo, air maurici,kue teow & kopok lekor juga..

kring kring.. hello papa...

~~@lyci@~~ said...

mekchu:
haha.. semangatnya... habislah mesti bro john marah alycia ni letak mcm2 kat blog hehe..

Farra Dhelina said...

alahaiii..yong tau fu tuuuu..tak blh tgokkk..tak tahannn faveret kita ni

Kak Ida @ Idaera Cupcakes said...

alycia.... JJCM kat gerai Cupcake Kak Ida... IDAERA CUPCAKES first fancy cupcakes in Pasar Tani heheh... Hari Jumaat kami ada di pasar tani Putrajaya, ahad kami ade di Pasar Tani Stadium Shah Alam

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com